Nøtteskrike
Høstskogen er mørk, og nøtteskrikene intensiverer hamstringen maksimalt disse dagene.
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-11-02 19:17:22
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D2H
  • -
  • Brennvidde600mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/40s
  • FilmtypeRAW ISO 1000
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger294
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_285370} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Svend Wiig L.
Hei Svein!

Hva skal en si!? Ikke alltid like lett å kommentere slike ''perfekte'' fuglebilder i fare for å gjenta seg!

Fin innramming med med en liten ramme fra treet. Behagelig lys og bakgrunn/skarphet.

Spm. er om du har kuttet litt for mye av nøtteskrika!?
Hva med å ha hele det grå partiet, på ryggen, med!?

Mvh Svend


Robin J.
Har sett flere ganger på dette uten å bli helt enig med meg selv. På den ene siden ønsker jeg å se hele fuglen men dette utsnittet pirrer jo nysjerrigheten min, ja kanskje litt irriterende utsnitt. Derfor spennende som det er. Noe tanker fra meg. Mvh RJ
Odd E. k.
Hei Svein!

Et flott bilde av nøtteskrika. Særtrekket ligger jo her, næmlig de flotte blåe fjærene som så fint kjennetegner fuglen. Upåklagelig skarpt og i flotte farger. Liker godt også lyset noe fra siden bak. Fuglen greier godt å sitte trangt opptil noe med sin sittestilling. Et dristig utsnitt som fint går an, særlig når fuglen er så godt fremstilt som her.

Ha en fin fotohelg!

Mvh

Odd E.
Svein B.
Heisann, og takk for kommentarer folkens. Dette er jo ikke så rare greiene, bare nok ett nøtteskrikebilde i mengden, likevel setter jeg selvfølgelig stor pris på tilbakemeldingene. I denne mørke høsttida må en tyne maksimalt ut av seg selv og fotoutstyret- men fortsatt blir det tekniske noe hanglende med så lite lys som ved denne situasjonen. Hvorvidt utsnittet funker eller ei- det vet jeg sannelig ikke selv heller.

Mvh
Svein B
Aleksander M.
Hei Svein!
Jeg synes ikke utsnittet passet så veldig godt. Dessuten synes jeg dessverre bildet er litt kjedelig, spesielt miljøet. Men bra teknisk kvalitet.

Mvh Aleksander
Kjartan T.
Jeg har også prøvd meg på en del nærbilder av nøtteskrika uten å ha fått til noe jeg blir veldig fornøyd med. Tror nok egentlig at det må mer til enn bare å komme nær denne mye fotograferte fuglen. Hadde den skreket, reist hoddefjærene eller spist på noe spennende hadde bildene gitt litt mer mening og vært noe utenom det vanlige.

Her har du i hvertfall fått fuglen i en fin positur som også kler de små detaljene jeg ser av omgivelsene. Lyset er flott, fargene er naturlige og øyekontakten er upåklagelig. Likevel sitter også jeg igjen med en følelse av at noe ikke stemmer, og for å komme tilbake til starten: I et slikt nærbilde (der ingenting egentlig hender) savner man fort å se hele fuglen. Vi spør oss hvorfor du har gått så nær?

OK, øyekontakten kan være svaret, men det holder vel ikke helt?
Svein B.
Hei, og takk til dere også Aleksander og Kjartan.

Som dere begge sier så er dette ikke så mye mer enn ett tett portrett av ei nøtteskrike. Og ikke stort som skjer. Bildet er en liten del av test av ny optikk. Sender deg en liten mail ang det Kjartan, så slipper en å diskutere fotoutstyr under bildene.

Bildemessig skulle ogå jeg gjerne vist en hendelse eller litt innhold utover ren portrettering. Men det er det ikke i dette bildet. Nøtteskrika har jo mye ''vesen'' ved seg, og mye potensiale for kreativ fotografering. Men her var for meg formålet å lufte ett bilde tatt med (for meg) relativt ukjent optikk- som jeg føler er tynt ganske kraftig rent forholdsmessig, og se om det kom reaksjoner på det tekniske i første rekke. Men selvfølgelig valgte jeg ett bilde som jeg selv føler har ''litt'' ved seg- selv om også jeg ser at dette ikke på noen måte er noe ordentlig ''godbilde''. Kommentarer rundt det billedmessige som det tekniske er selvfølgelig like velkomne.

Mvh
Svein B
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu