Fatter'n
Bildet er tatt av meg i tiden omkring 1958 – 1960 med min fars (den gang) nye Voigtlander VITO CL. Filmen er Kodak Echtachrome. Kvaliteten på lysbildene er vekslende, dette hadde fargestikk.

Bildet er skannet i 12 bits fargerom med en Nikon Coolscan IV og programvaren er Nikon Coolscan 4.0.2. Jeg lagrer skannet i Tiff format., og gjør nødvendig bildebehandling i PS CS3 inkl.konvertering til jpeg og nedskalering til nettvennlig format.

Å digitalisere min fars lysbilder fra perioden 1955-1999 er mitt hobbyprosjekt for kommende høst og vinter. Gode innspill mottas med takk.
Bildet inngår i albumet Retro - Skannede dias, vesentlig fra 1960 tallet.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger364
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_280318} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Roger K.
Hei Steinulf!
Slike bilder er verdt å ta vare på og synes scanningen ble meget god her. Eventuelle fargestikk er nok ikke til å unnga, men forteller litt om alder i bildematerialet. Synes dette ikke gjorde noe. Du har jobb fremfor deg, må jeg si. Er i startgropen selv med bilder fra min far som også drev med denne hobbyen.

Mvh RK
Gulbrand T.
Hei Steinulf
Du har nok en spennende jobb foran deg med alle lysbildene.
Jeg har ingen erfaring med den type jobb, men jeg har også noen tusen egenfotograferte lysbilder som jeg gjerne skulle digitalisert, får se om det blir billigere etterhvert.
Lykke til, du finner sikkert både noen perler og gode minner.
Mvh Gulbrand.
Anne Kari Berg K.
Hei,

et kjempespennende prosjekt. Bilder av så høy kvalitet som dette, både teknisk og uttrykksmessig, fra fotografiets ungdom fortjener å bli tatt vare på. Håper du legger ut flere fra serien din etterhvert.

mvh Anne Kari


Tove H.
Synes også scanningen er bra. Jeg drev mye med lysbilder tidligere - de er stuet langt vekk. Bør nok ta jobben jeg også...en gang. Tenker du finner mange skatter på din vei nede i haugen av gamle minner,
Hilsen Tove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu