I maurens rike
Å ligge på magen i myk mose er en deilig følelse. Når en med makroobjektiv går inn i en verden som nok er mere kjent av mauren, enn av oss tobeinte. For meg ble dette en flott opplevelse; det var utrolig mykt, luktet godt og viste en verden en ikke ser så ofte.
Utstyr
  • Nikon F70
  • Sigma 105 mm
  • Blenderf/22
  • FilmtypeSensia 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger300
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_27804} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Joakim T.

Endelig et flott makrobilde som ikke er av blomster! Fine farger er det også. Bakgrunnen blir imidlertid litt forstyrrende; du burde nok brukt en større blenderåpning enn f/22...
Karoline H.

Fint bilde, men savner et hovedelement.
Kjetil J.

Jeg liker det, og har ikke så mye behov for mer hovedelement. Bakgrunnen synes jeg også er grei.
For meg stopper bildet litt galt i høyrekanten. Ville kanskje sett litt mer, alternativt tatt et mye trangere utsnitt sideveis for å framheve plantenes form (det er et par muligheter)
Carsten A.

Bra, men mer isolering av noen få elementer, med vesentlig mer åpen blender (f.eks. 4?) tror jeg i likhet med JT ville være en fordel. Ville gjerne sett bildet med en slik utførelse.
MVH CA
Arnfinn N.

Når det gjelder fokuspunkt her, er jeg enig i at jeg kunne ha gjordt et annet valg/utsnitt. Objektivet er fantastisk morsomt og jobbe med, men jeg går fem på når det gjelder dybdeskarpheten. For en som er vant til å bruke mellomringer, blr bakgrunn som i søkeren ser uskarp og slik jeg mener vil ble finest, MYE større. Dette gjør at jeg også har blitt negativt overrasket over objektivet. Enig med deg, Carsten; ca 4 kunne sikkert ha fungert bra.
Rune Edvin H.

Litt mindre dybdeskarhet hadde gjort seg.
Og så savner jeg faktisk en maur ett eller annet sted.
Rune
Carsten A.

AN: Titt på motivet med objektivet nedblendet til arbeidsblender!
MVH CA
Arnfinn N.

Carsten
Takk for tipset, men det du foreslår er det jeg alltid gjør. Makrofotografering gjør jeg alltid i blenderprioritert stilling.
Jeg har også ett gammelt Konica T3(som stort sett ligger og samler støv) hvor det er en nedblendingsknapp. Er dette noe som kun finnes på gamle apparater?
Rune Edvin H.

Nedblendingskanpp finnes på de fleste nye proff kameraer også.
(Hvordan skulle de kunne selges som proff. uten?)
Rune
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu