Bildet i dråpen...
Nok et dråpebilde fra meg...
Ble ganske fornøyd egentlig... Syns det var flott at bildet i dråpen ble så klart.
Bildet inngår i albumet Dråper i vann -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-08-09 10:32:59
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-08-09 17:37:03
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon 400D
  • Canon Makro Lens EF 100mm 1:2,8 US
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHåndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger202
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_270863} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Dan S.

stilig..liker det faktum at man kan se klart og
tydelig det som dråpen speiler..ikke alle som får til det:)
ville kanskje hatt et kutt i toppen på det som er for uskarpt,syns det
skarpe fortjener mer oppmerksomhet..og mener dette ville ha strammet inn
motivet og blitt bedre.. mvh Dan Sandmoen
Inge S.

Hei.
Fin dråpe mot den lyse bakgrunnen og grei skarphet når man
tenker på at det er håndholdt.
Foretrekker selv stativ ved makrofotografering :-)
Lykke til videre.

Mvh Inge
Monica J.

Hei.
Takk for kommentarer begge to.
Laget en ny versjon m tettere utsnitt.
Skulle gjerne brukt stativ, men syns det er så tungvindt å dra det rundt ute...
Får prøve en dag for å se om det blir MYE bedre...
Men god trening uten stativ på å bli stødig på hånden da...!
Monica
jøran f.

Skarpheten ved håndholdt har duså absolutt inne. Men det er litt igjen på å tørre (?) beskjere bildet mer ev. annerledes. Her synes jeg at du har plasert dråpen helt riktig i bildet. Det ser også ut til at blender og lukker er riktig. Jeg lurer vel litt på om du har endret bakrunnen til hvit? eller har du bildet i dråpen i en annen vinkel? Logisk sett burde det vært den bakgrunnen som jeg ser i dråpen. Den store hvite flaten blir kanskje litt stor og kan virke litt kjedelig, men roligere, men den hvite bakgrunnen fremhever selvsagt dråpen. Totalt sett synes jeg dråpen blir litt liten del av bildet. Litt pirk til slutt er at jeg tror motivet i dråpen er utbrent et par plasser. Ellers så ser jeg med spenning til neste macro.
Monica J.

Hei Jøran.
Da er orginalbildet helt urørt lagt inn. Som du ser er det skyggen av lyktestolpen man kan skimte bak dråpen. Har klonet bort litt av den mørke skyggen under dråpen, økt noe kontrast og beskjært. Noe du ville gjort annereldes...? Er ikke så dyktig i PS, men jobber m saken. Men hadde nok ikke klart å skifte farge på hele bakgrunnen (desverre).
Monica
Wenche J.

Hei Monica
Et meget vakkert dråpebilde med utrolig skarpt speilibilde. Nydelige og delikate farger. Liker versjon 2 best:) Et bilde jeg har sansen for.
Mvh Wenche
jøran f.

Du spørr om det er noe jeg ville gjordt annerledes. Det viktigeste er vel hva du kan/vil forsøke. Det eneste med bildebehandlingen som kanskje burde vært gjordt er å klone bort mer av skyggen av lyktestolpen. Av andre råd er det litt vanskelig hva jeg skal si uten å kjenne til hvilke variant du har av photoshop. Jeg er vel heller ikke utlært og kommer vel aldri til å bli det. Til det finnes det for mange muligheter og tekniske løsninger. Dessverre er det litt stor forskjell på de ulike photoshopene. Kjører du i Rawfil eller jpeg fra kamera?
Monica J.

Hei igjen Jøran.
Bruker stort sett jpg, men har begynt å prøve meg noe på raw og lightroom. tar litt tid før jeg får det inn i fingrene og jeg syns det foreløpig er knotete... Men skal bli bedre! Takk for god kritikk :-)
Monica
jøran f.

Du får bra bilder selv om du bruker jpg. Etter at du har justert ferdig i lightroom kjører du bildene over til Tiff 16bits filer mens du justerer ferdig i Photoshop(tipper på at du har Photoshop Cs) Når du er ferdig i Photoshop gjør du om bildet til 8 bits. Da kan du lagre bildet i Jpg. Du vil nok da forhåpentligvis få en bedre oppløsning på større kopier.
Amalie V.

Kjempe bra bilde. Fine farger. Tror jeg liker versjon 2 best. Fint med speilinga i dråpen :) Likte også den kanten på siden av bladet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu