Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • FilmtypeIR Digitalt
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger629
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_270400} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Erik J.
Et gufs av huset på prærien! Virker nesten litt kunstig med vattdottgress, men steinen på taket virker ekte nok og bidrar sterkt i bildet. Formatet fungerer veldig bra. Jeg liker dette.
Chr. G.
Min umiddelbare assosiasjon er pepperkakehus i kunstig snø. Det er noe uvirkelig over det hele (infrafiolett!) som gjør at jeg blir nysgjerrig - i hvert fall litt.
Odd Tore S.
Blanding av pepperkakehus (thumbnailen) og huset på prærien (full størrelse).
Det blir en nokså spesiell stemning over det hele, som ved første øyekast er spennende. Hvor lenge den holder seg i forhold til samme motiv i s/h uten IR vet jeg ikke.
Det jeg savner her, er mer prærie. Husene på prærien var små brikker i det nesten endeløse landskapet.
Det var i alle fall slik jeg opplevde det, uten at jeg fikk det skikkelig til med kameraet (man er ikke spesielt velkommen om man vil ta bilder av annen manns eiendom i Bush-Texas, uansett hvor fraflyttet den ser ut).
Odd Tore
André M.
:-) Jeg takker så mye for kommentarene, og synes prærieassosiasjonen var morsom. Bildet er tatt på Giske utenfor Ålesund. Et drøyt stykke fra Texas ;-).

Forgrunnen er høyt grønt gress, som blir svært lyst av IR-filteret. Videre blir det myk/bølgende effekt av den lange lukkertiden (30 sekunder).
Stig Børre E.
Spennende bilde. Syns den myke forgrunnen gjør mye for bildet. Det ensomme huset har en god detaljrik gjengivelse. Er ikke helt overbegeistret over vignetteringen i toppen - tar for mye oppmerksomhet og skaper ubalanse.

StigB
Caroline M. S.
Dette ser akkurat ut som slik jeg har innbilt meg at Ukraina ser ut; Endeløse, gyldne hvetekornsåkre og små, slitne trehus som nesten ser fraflyttet ut. Har ingen som helst aning om hvordan det ser ut i Ukraina, men allerede fra barneskolen så Ukraina ut som bildet ditt i hodet mitt. Eneste jeg savner er noen kråker på himmelen. :-)

Stilig IR-effekt du har fått til her - i tillegg til gyldent hvetejorde ser det drømmeaktig ut, men kråker eller ei og til tross for vignettering og ''mitt Ukraina'' synes jeg det blir litt for tomt på himmelen til at bildet tar helt av her i gården.

Julie E.
Jeg synes dette er utrolig fint. Jeg la merke til det med det samme du la det ut.
Stemningen her er upåklagelig. Jeg opplever det litt småmelankolsk og ensomt.
Skjønner godt den ''huset på prærien''-følelsen som andre refererer til.
Ser bildet for meg i kjempeformat men med mye mer prærie rundt seg som ville fremhevet den litt fraflyttede og ensomme stemningen.
MEn likevel et veldig godt bilde, dette!
mvh Julie
Espen A. I.
Aldeles herlig komponert, lykkelig enkelt faktisk. Flott med effekten som for meg virker som IR. Vignetteringen gjør bildet dramatisk og nærmest litt småcreapy. Savner mer tegning i gresset.

mvh Espen
Jon-Petter T.
Huset svever. Det er nesten så jeg kan føle vinden og varmen.
Godt plassert vignettering i toppen hjelper til med å holde fokus på motivet.
Jeg får også -som andre, asosiasjoner til USA med prærien osv.

Godt bilde!

J-P
Arne S.
Pepperkakehuset på prærien, så absolutt. Enkelt og beskrivende. Ideelt sett ville jeg hatt litt lenger avstand til motivet. Dvs at huset framstår litt mindre og ble plassert litt mer dynamisk inn i en - kvadratisk - flate.
ingebjørg fyrileiv g.
Dette er nesten til å bli skremt av ;) Huset har et par svarte øyne som stirrer på meg.. Jeg liker komposisjonen godt, men kan si meg enig i at huset kunne ha vært pittelitt mindre. Bortsett fra det liker jeg stemningen godt, og tonene er fabelaktige. Jeg tror det må være et av de mest vellykkede IR-bildene jeg har sett på lenge.

vh ingebjørg
André M.
Tusen, tusen takk for nyttige og gode kommentarer. Småcreapy, Ukraina, ensomt, pepperkakehus, prærien, osv. er herlige assosiasjoner. Noe som gjør at jeg ser på mitt eget bilde av dette fraflyttede småbruket med nye øyne. Og jeg lærer en god del av innvendingene her: Mer tegning i gresset og større avstand (noe jeg har tenkt litt på i forbindelse med en evt. printversjon).

Morsomt at du så ''øynene'', Ingebjørg. Det gjør nok jeg også :-).
Torbjørn K.
Har svært sansen for dette bildet. IR-effekten treffer meg umiddelbart, men jeg liker også den enkle komposisjonen som forsterkes av det kvadratiske utsnittet. Når huset er såpass fremtredene og taket er såpass parallelt med topp og bunn, så synes jeg kanskje du burde rettet opp ''horisonten'' litt. Den er litt skeiv nå, og dette blir litt irriterende i et bilde der det meste annet sitter. Jeg kan være enig med Arne at en variant der huset blir litt mindre kunne gjort seg bra også. Ofte er jeg tilhenger av symmetri i bilder med kvadratisk utsnitt, men her fungerer det bra at du har dratt huset litt over til siden.

Torbjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu