Europas bakgate...pt1
er kommet hjem etter 1mnd rundt i europa...
vil i den kommende tid jobbe med en serie, tittel: ''The forgotten Faces of Europe''.

dette bildet ble tatt i Frankrike.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger932
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_267300} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Terje S.
Et utrolig bra og beskrivende bilde av en tragisk men sann virkelighet.
Anbefaling vanker for slike bilder.

Terje
Kjetil D.
Wow. Litt av en situasjon. Sitter og tigger like ved en minibank : ) Her er det kontraster både i innhold og i det tekniske.
Det er et godt svart/hvitt bilde... men det er et eller annet med perspektivet og vinkelen og skriften på veggen som skaper uro i komposisjonen. Mulig jeg må betrakte det litt mer.
Peter M.
takker så mye Terje og Kjetil.
Angående tekst er jeg enig, men den er nå en gang der. Perspektivet er valgt for å være på nivå med damen som ber om penger. Samt noe vidvinkel for å fremheve rumpen som så ''elegant'' er snudd til...
Knut-Inge J.
Sterkt, sterkt.... Du er tett på situasjonen her og har full kontroll over utsnitt og komp. Det lave kamerastandpunktet er avgjerande her. Dette var ein lovande begynnelse på denne serien.....
Kjetil D.
Jeg trekker tilbake det jeg sa om perspektiv/vinkel. Det er noen linjer her som lager uro. Men det gjør igrunn ikke så mye.
Pål E.
Hei,

Liker også at du er lavt nede i terrenget, og synes bildet er veldig spennende komponert (om du så har tatt det uplanlagt). Når det gjelder innholdet er jeg mer skeptisk. For dette nærmer seg klisjéen. Fint med blikket til jenta til venstre, men i øvrig en ikke særlig original betraktning. Minibanken gjør det hele overladet. Ikke at alt må være så fordømt originalt hele tiden. Men her skildrer du en situasjon som er ferdig uttenkt, ferdig ladet med følelser, og som dermed krever minimalt av innlevelse for den som ser bildet.

mvh,
PE
Peter M.
Takk Knut-Inge, Kjetil og Pål. Fint du ser mer kritisk på det med orginalitet og situasjon Pål, setter jeg pris på. Jeg tok rundt 5-6 foto (forskjellige folk ved banken) til jeg følte at jeg var i ferd med å tråkke over en grense...
For meg ble dette det beste da hun ene teller pengene mens venninnen blokkerer bort den fattige damen med sin bakdel.
Caroline M. S.
Synes bildet er bra i sin sjanger - nettopp på grunn av det lave kamerastandpunktet og baken til den ene jenten. Skulle kanskje ønske det var tydeligere å se at venninnen teller penger. Men ellers er jeg enig i Påls betekeligheter (klisje mm).

Bildet kunne også vært tatt i Oslo hvor det kreler av øst-europeiske tiggere på hvert gatehjørne. De blir kjørt ut av tiggerhalliker hver morgen og hentet og brakt til hybler og brakker utpå kvelden. Fryktelig synd med slik organisert tigging. Så vidt jeg har forstått kjøper tiggerne bussturer til Vest-Europa og betaler tiggerhallikene som ordner med transport og overnatting. Personlig har jeg problemer med å støtte slik virksomhet gjennom å gi penger og ta bilder av tiggerne, selv om jeg synes aldri så synd på dem. Vil ikke være med på å bidra til at dette skal være en lukrativ business for tiggerhallikene. Skulle gjerne sett noen som klarte å illustrere den siden av saken gjennom foto, men hvordan? Nei, det aner jeg ikke. :-(
Torild H.

Et godt bilde dette, i og med at det ikke er tvil om hva budskapet, hensikten, fortellingen her dreier seg om, og kontrastfullt s/h som også er hensiktsmessig i forhold til innhold. Så kan en spørre seg om det er overtydelig, som P.E. også nevner, om bildet skulle hatt noe en kunne undre seg over, enten innholds- eller komp.messig? .... og om sosialpornografi er det rette ordet for denne sjangeren bilder?

Ønsker ikke selv å ta slike bilder; det handler om verdighet.

Mvh Torild



Peter M.
tusen takk Caroline og Torild for reflekterte tilbakemeldinger. må få presisere at dette er den spede begynnelsen på noe jeg håper vil bli en lengre serie, som vil ende i bokform eller større utstilling om et par år. hvor hvert bilde også blir presentert med litt tekst om personen(e). møtt mange personer på min reise som har historier å fortelle, men ikke når ut, derav arbeidstittel: ''The forgotten faces of Europe''. Tanken kom etter å ha hørt uendelig ganger på en Looptroop tekst, Fort Europa.

Jeg tillater meg å sakse første verset:

Once apon a time not long ago
When people were still living in the northern zone
They could, still breath and everybody wasn't dead
Somebody recorded a song
And this is what it said:
After the first and the second world wars
You'd think us europeans couldn't take it no more
But we built up and tore down the Berlin wall
Only to build up a new and improved around our crumblin' Fort (Europa)
This one was a bit tricky, not visible to the naked eye
And if you was lucky
You could slip through the cracks and the crevices tuckin'
Your life under your arm, this way some people snuck in
Only to become second class citizens
Not listed in the system not existin in a sence
Illegal immigrants
The word left a bitter sin
This place is cold and evil, I should have never went to

Looptroop. ''Fort Europa''

mvh. Peter ;-)
Steinulf L.
Føler ikke at bildet er for klisjepreget. Ei herller forbinder jeg dette med frankrike spesielt. Tigging foregår i hele Europa i organiserte former som nevnt over. Bildet fremstår som velkomponert og beskrivende, uten å skli over i det platte. Bra dette.
Caroline M. S.
Hei igjen - ja, i en slik sammenheng - utstilling eller bok med følgetekster, tror jeg bildet vil fungere bra. Da ikke som et ''åh, så hjerteskjærende, trist og leit''-klisjebilde, men mer som en slags tidstypisk 2007-dokumentasjon (slik var gatebildet i 2007, og satt i en større sammenheng gjennom ''Fort Europa''-teksten).

Takk for at du deler planene dine med oss. Jeg ser fram til å følge denne serien. :-)
Peter M.
Takk for tilbakemelding Steinulf.
Caroline; jeg satser og håper på at jeg vil komme i mål med prosjektet,
og at det ikke vil fremstå klisjefylt. Time will show. Det vil i hvert fall ta tid...

Peter
Avsluttet .
Synes ikke dette blir klisjé. Svært god personkontrast. Ser frem til kommende serie :)
Håvard F.
Dette likte jeg. Sterke kontraster mellom fattig og rik. Klisje..? Nei - ikke i mine øyne.
Knall!!
mvh
Håvard
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu