Krigens (Tidens) tann
Krtigshjelm funnet ved sjøen. måtte fotografere. Behandlet for å få mere rustfarge...
Bildet inngår i albumet Rundt om kring -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-07-05 18:46:30
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-07-05 19:58:33
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-07-06 10:17:13
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon Eos 400 D
  • Sigma 70 - 300 f/4.0 - 5.6 APO DG
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger497
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_265196} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Brit M.
Dette var et interessant bilde, Morten! Flott utsnitt, fint med antydning av himmel, og nydelig, dus bakgrunn. Synes kanskje hjelmen er litt mye ''rustbehandlet'', ville sett den slik du fant den kanskje? Uansett, dette var meget bra, syns jeg.

Brit
Morten M.
Takk for komment brit=), er kanskje litt mye digitalt rustet=). skal se om jeg får lagt ut orginalen... takk takk...
Brit M.
Når man har en så flott original, bør man ikke tukle med den :-)
Ville beholdt den midtstilt også, men klone bort den bakre steinen kanskje?
Et interessant bilde, med gode farger. Kontrast, lys og farger virker ok på min skjerm, men den er dårlig.
Jeg anbefaler dette bildet fordi jeg mener det sier noe om historien, dernest fordi jeg mener det har gode fotografiske kvaliteter. Jeg håper videre at flere vil gi noen kommentarer mht forbedringspotensiale, om noe.

Brit
Avsluttet .
Et enkelt bilde, men med et et innhold (budskap) som setter tankene i gang. Enig med Brit om at originalen er best - her er fargene riktige og formidler inntrykk av alder. Bildet har bra dybde og jeg synes komposisjonen er god, motivet trenger mye miljø rundt seg, men du kan eventuelt kutte noe på høyre side (skjermbildet) for å plassere den mer riktig i forhold til det gyldne snitt og samtidig bli kvitt steinen bak.
Vennlig hilsen MV
Morten M.
Takk BM for melding og kommentar... at du anbefaler bilde er meget bra. takk...

MV: bra at tankene svinger, det ar ofte det man vil som fotograf... Har lagt ut versjonen som du etterspør.

versjoner nå for en hvær smak forhåpentligvis=)
JANE G.
fantastiske farger!
Avsluttet .
Enig med Britt i at fargene på Versjon 1 er litt i overkant kraftige. Originalen er kjempebra, og med croppingen i Versjon 3 har du et skikkelig stjerneskudd. Anbefales.

hilsen
Øyvind
Dag T.
I motsetning til de andre er jeg ikke så begeistret. Du sier at det er en hjelm, men bildet klarer ikke å vise det. Førsteinntrykket mitt var et gammelt kokekar, og bildet ble omtrent tilsvarende spennende. Du skulle ha sørget for at det vistes en detalj ved hjelmen som forklarte tydeligere hva det var.

Fargemessig ville jeg lagt meg mellom versjonene, og jeg ville fjernet de uskarpe stråene i bakgrunnen.
Morten M.
ØM: Takk for kommentar, hyggelig.

DT: at du ikke er begestret er jo også en del av kritikken, takk til deg også. Det at det ikke ser ut som en hjelm for deg er vanskelig for meg å gjøre noe med, vanskelig å detaliere en deformert hjelm. beskrivelsen og tittelen sir vel sitt. :=)
Dag T.
Hensikten med bildet er å fortelle noe, å kommunisere, og når det må leveres med bruksanvisning har bildet et problem. Da klarer det seg ikke på egenhånd. Jo, det er faktisk du som skulle ha gjort noe med det, da du tok bildet .-)
Morten M.
DT: Jo du sier noe der, men et bilde er jo også så personlig betonet at man kan tro hva man vil om det.=) hva mener du skulle vært med for at nettopp du ville skjønt tegninga med en gang:=)?
Dag T.
Det er faktisk også din jobb som fotograf: Hva er det egentlig som kjennetegner en hjelm?
Kolbein S.
Må nok si meg enig med DT, bildet blir ikke så fryktelig spennede for min del heller. Synes også at fargene er tatt for ''langt'' i versjon 1. Så en mellomting hadde vært bedre.:-)

Hadde du hatt ett bilde i ''profil'' så hadde det vært enklere og se, da ihvertfall tyske hjelmer har en markant profil. se link for ekempel http://my.qxl.no/accdb/ViewItem.asp?IDI=500443742

Jeg synes ikke du er helt i mål med dette. Etter og ha sett den siste versjonene du la ut, så tviler jeg enda mere på at det er en hjelm, ser ut som om det har vært flat bunn på den, og jeg tror det er noe annent, en kjele eller lignende.


MVH
K
Morten M.
DT: Joda det er vel faktisk det. Det som kjennetegner en hjelm er vel at den skal beskytte hode, om jeg hadde satt denne på hode til noen ville bildet vært lagt under humor og ville ikke ha formidlet noe annet heller.

KB: Har lagt et nytt bilde ut på kritikken, i profil.. Dette er heller ikke en ''tyskerbøtte'', men en Amerikansk krigshjelm.
Dag T.
Hehe, feil svar Morten. Når du jobber med bilder er det ikke funksjonen til hjelmen som er avgjørende, det er noe gjenkjennelig ved utseendet. Hva har nesten alle hjelmer felles? .-)
Morten M.
Hmmmmmm. forklar under bildekritikk=320143 Har denne noen av de trekkene du etterspør.?
Avsluttet .
Dette er ikke en amerikansk hjelm fra WWII
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu