det er en hund som speider utover vannet hvor det er to svanegåser..
fint. =P
Utstyr
  • mobil k610i
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger153
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_256921} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
ingri r.

fullt lovlig å kommentere.. ;P
Kristoffer L.

Hei,

Dette synes jeg er en morsom situasjon, og et fint komponert bilde! Et slikt bilde er som en liten fortelling. Her er det ikke vanskelig å forestille seg hvor ivrig hunden er!

Jeg går ut fra at du er klar over at mobilkameraene ennå ikke er på høyde med andre kamera, og at du må regne med at dette også vil gjenspeile seg i bildenes tekniske kvalitet. Særlig gjelder dette bilder hvor det er mye fine detaljer, store kontraster - men også mørke/undereksponerte bilder, som har en tendens til å få mye digital ''støy''.

I dette tilfellet kan vi se utslag av en overdreven komprimering og oppskarping, noe som er ganske typisk for mobiltelefonbilder. Legg merke til den tynne ''glorien'' omkring gjessene, som indikerer for kraftig oppskarping. De ruglete sivene viser det samme, i tillegg til at de også viser at bildet er komprimert mye (sikkert for at mobiltelefonen skal ha plass til å lagre flest mulig bilder).

Dette til tross - det viktigste med dette bildet synes jeg er at du - og fanget - dette fine motivet. Det er jo dette all fotografi handler om - å se, og å omsette det en ser, til bilder.

Den dagen du eventuelt skaffer deg et bedre kamera, vil den tekniske bildekvaliteten bli bedre. Men teknisk kvalitet er ikke nok, om en ikke ser de gode bildene. Derfor vil du ha stor nytte av mobilkameraet også. Med det kan du trene på å se, og på å fotografere de gode motivene allerede nå. Da har du en god ballast med deg den daten du etterhvert oppgraderer til et bedre kamera.

Og ja, en ting til - om bildekommentarer. Ofte går det litt tid før nye foto.no-medlemmer får bildekommentarer. Fordi det er så mange medlemmer her, tar det rett og slett litt tid å bli lagt merke til. Hvis du begynner å kommentere andres bilder, vil du imidlertid bli lagt raskere merke til. Å kommentere andres bilder er den beste måten å trekke folk til dine egne bilder på. Ved å analysere andres bilder blir du også mer bevisst på det å se, noe du vil ha stor nytte av når du fotograferer selv også. :-)

- Kristoffer
ingri r.

takk for rådene =)

harjo et bedre kamera, men mobilen var det jeg hadde med meg da jeg tok det.=P
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu