Venner?
Første våren jeg har macro objektiv og nå vil jeg virkelig lære! Her har jeg fanget to krabater i skogen. Trenger råd og tips for å bli en bedre fotograf. Kommentarer er sterkt ønsket! :)
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Sigma 150mm F2.8 APO EX DG Macro
  • Brennvidde150mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_253570} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei Øyvind.

Gratulere med nytt objektiv, det åpner seg en helt ny verden med et slikt redskap:-)

Akkurat i dette tilfellet ville eg hatt en større dybdeskarphet, enten det eller å bare fokusere på ''en ting ad gangen'', for å få en større dybdeskarphet(dof) må du ha en mindre blender(større blender-tall)

Prøv deg fram - med digitalkamera kan du eksperimentere alt du kan uten at det koster noe, mer enn tid i hvertfall:-)

Lykke til - du er godt på vei!

mvh Inger Anne
Øyvind L.
Tusen takk! :) 2,8 var kanskje litt lavt. Og jeg er ikke så kjent med blender gjennom makrofotografering. Flua satt der i kanskje 5 sekunder, så det ble aldri tid til å prøve annen blender.

Takk for forslaget!

Øyvind
Dorte G.
Hei Øyvind!
Dybdeskarpheten er noe av det som er vanskelig med macro, synes jeg. Og med liten blender må du også ha mer tid, og det er vanskelig å få både fluer og blomster til å stå stille, for ikke å snakke om å holde kamera. Og det er begrenset hvor lavt stativene når ned, i hvert fall uten dyrt kamerautstyr. Men jeg er langtfra noen ekspert. Lykke til i en spennende verden!
Avsluttet .
Liten dybdeskarphet kan gi veldig vellykkete resultater iblant, men her ville nok større dybdeskarphet fungert bedre. Liten blender i kombinasjon med en diffusert blits kunne hjulpet her. Vet ikke om du kjenner til dette nettstedet, men her er det mye å hente, både av råd og inspirasjon:
http://www.photomacrography2.net/

Inge
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu