Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger481
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_249547} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Trygve A.
Flott dramatisk himmel, og fint utsnitt !
Mange skjemmende flekker (støv på bildebrikken ?) trekker ned.
Burde være enkelt å fjærne i et egnet program, og ville løftet bildet til veldig bra.
MVH ...Trygve
Espen A. I.
Hm, greit bilde, men hva er det du vil oppnå her? For meg en ren avbildning av himmel og sjø, som i og for seg kan være pent. Men akkurat her faller jeg av.

Ellers vil jeg påpeke at mange av dine andre verk viser litt av hva som bor i deg.

Espen
Magnar B.
likar det… litt provoserande enkelt, likevel treff det meg. Syns der er ein dramatikk i bildet, trass i enkelheten, dramatikk i lys og i kontrasten mellom det massive havet og dei flyktige lyse skyene.
S. N.
Takk for kommentarer.
TA - Ja, brikka er visst full av støv, men jeg trodde jeg hadde fjernet de flekkene som synes. Skjønner at jeg må få kalibrert skjermen min ordentlig - hos meg fremstår bildet mørkt og prikkeløst.
EAI - Takk for ærligheten :) Hva vil jeg oppnå. Si det. Jeg har nylig fått det for meg at jeg skal lære meg naturfoto, og har som utgangspunkt at hvis jeg klarer å utnytte lyset og å isolere et par-tre elementer (øyeblikket vs det bestående) blir det kanskje spennende ut over ''pent''... Men jeg har nok lang vei å gå (og det er vel en overhengende fare for at jeg med mitt anstrengte forhold til stativ og kulde ikke kommer til å bli noen stor naturfotograf. Synes forøvrig at det nærmest er umulig å komme unna klisjeene og tar gladelig i mot tips til ikke-klisje-litteratur på naturområdet.)
MB - Takk for kommentar. Det var omtrent det du beskriver jeg prøvde få frem, så da er jeg forhåpentligvis ikke helt ute på tur.

Silje
Chr. G.
I motsetning til EAI synes jeg ikke dette skiller seg ut spesielt i negativ retning som et ''ren avbildning'' arbeid. Jeg oppfatter det som om fotografen har vært temmelig bevisst i gjerningsøyeblikket og utnyttet motivet bra i forhold til lys og komposisjon. Bildet formidler for meg stemningen som kan kan oppleves når ''noe er i gjære''. Litt sterkt lys i nedre del kan sikkert tones ned for å unngå at området får for mye oppmerksomhet i forhold til resten av bildeflaten. Kanskje finnes det noe mer detaljer i det mørke området som kan trekkes fram, sikkert nyttig å kalibrere skjermen før du jobber med dette bildet. For å oppdage eventuelle flekker kan du midlertidig gjøre hele bildet lysere. Fjern flekkene og gå deretter tilbake til ''riktig'' lys.
Ruth S.
Heldigvis er jeg bare en amatør, så jeg ser ikke støv:-)

Men bildet likte jeg pga fargen fra mørk til lysere, og små detaljer på himmelen:-)

-ruth-
Avsluttet .
Herlig komposisjon og lys, så enkelt men samtidig så komplisert. Kunne kanskje tenkt meg ørlite mere detaljering (lys) i nedre del av himmelen. Men dette funker nok for meg.
S. N.
CG - har aldri tenkt på at det er så lett å finne skjulte flekker - når jeg ikke ser dem tenker jeg ikke på dem heller ;) jeg har lyst å unngå ''ren avbildning'' men det er i sannhet mye enklere tenkt enn gjort ute i all denne naturen. så bevisst i utløserøyeblikket var jeg forsåvidt - og jeg er glad for at det vises.
RS - :)
TN - takk, hyggelig å høre.

Silje
ingebjørg fyrileiv g.
Herlig komponert! Lite elementer treffer meg, og at himmeltoppen har et lit innhold holder i lange baner. Men jeg lurer på om jeg synes at kontrasten mellom havet og de mørkeste blåtonene blir litt for hard!? Kanskje jeg ville ha dempet lyset i havet litt.

vh ingebjørg
S. N.
Ups nå ser jeg bildet på en annen maskin og grøsser og gremmes over støvet som dukket opp! Og den altfor lyse sjøen. Takk til IFG også for kommentar og råd - skal se mer på dette når jeg får orden på skjermen. Silje
Bjørn H.
Bortsett fra at jeg hadde dempet havet en smule, er dette et motiv som jeg finner interessant.

Nydelig lys og fint spill mellom hav og himmel. Skyene på toppen gjør susen.

Me like.

Bjørn.
S. N.
Takk for kommentar. Skal se på det med havet :)
Caroline M. S.
Flott bilde - liker (også) dette akkurat slik det er! Og det er først og fremst det at sjøen er så veldig sølvlysende som gjør at jeg liker bildet. Om sjøstripen hadde vært bredere ville det kanskje blitt for mye for meg og jeg ville kanskje ha ønsket å dempe den litt, men ikke her/nå som den er så smal som den er.
S. N.
Takk for kommentar på dette også ;) Har vel etterhvert landet på at ikke jeg heller har lyst å dempe havet (bare fjerne støvet). Iflg histogrammet er det ikke utbrent, såvidt jeg kan skjønne. Og da vil jeg ha det skimrende lyst, tror jeg. Jepp. Silje
Odd Tore S.
Jeg synes at dette så dagsferskt ut, men så er det bare jeg som har sovet i timen. Eller kanskje heller prioritert jobb ganske lenge.
Jeg synes at dette har vært en typisk stemning i sommer, og du har tatt vel vare på den. Ikke noe unødvendig og distraherende, bare mørke skyer over horisonten som snart skal kvele solglitteret og sørge for enda mer vann.
Forresten, det er vel noen distraherende flekker innimellom?
Odd Tore
S. N.
Takk for kommentar. Det sier litt om sommeren sørpå at den kan forveksles med en nordnorsk vinterstorm i anmarsj ;) (Og ja, det er noen grusomme støvflekker innimellom som jeg ikke så først).
Christer B.
Ah, friskt utsnitt, litt frekt, men elegant. Flotte fargeoverganger og det hele toppes med skyformasjonen øverst. Og gudskjelov glimerer båten/måka i det gylne snitt med sitt fravær, og vi er litt lenger unna klisjéne. Meget bra!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu