Venter på far
En gutt - en kappe - og en lykt.
Et bilde om lengsel.
Bildet er tidligere lagt inn på galleriet men er siden blitt jobbet mer med.
Bildet inngår i albumet Natt -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-04-04 18:32:09
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-04-06 01:53:58
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-04-07 13:27:32
    Versjon #4
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger739
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_248830} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Avsluttet .
Hva med en lavere vinkel, mindra farger? Bare et forslag.
Finn M G.
Bra ide, men her ser komposisjonen svært tilfeldig ut.
Hvorfor har du plassert personen midt i øvre bildekant? Hvis personen skal skue utover havet så må du ha med mer luft over enn under personen; personen som skuer ut over havet må ha luft i blikkretningen. Slik bildet er i dag ser det for meg ut som om han ser inn mot land (selv om vi ikke kan se ansiktet...).

I tillegg er det noe som heter ''et gyldne snitt'': hvis du deler bildet i høyden i tre like deler og drar to horisontale linjer og så gjør det samme på bredden, får du fire krysningspunkt. I disse fire punktene finner du ''det gyldne snitt'' altså der du bør plassere hovedmotivet for å få litt mer spenning og dynamikk i bildet.

Lykke til med et nytt forsøk!

mvh
Finn Magne
Geir F.
Hei
Og takk begge to:
Finn Magne: Jo, jeg kjenner prinsippet for Det gylne snitt. Men selv har jeg av en eller merkelig grunn blitt hekta på sentralkomposisjon og spinner kompen ofte ut fra dette. Gjerne i en vertikal midtakse så lenge bildet er i breddeformat. Og motsatt hvis bildet er i høydeformat.
Grunnen til at det er så pass mye forgrunn er å få frem ensomhetsfølelsen. At han står der alene.
Mulig det ikke funker optimalt, men, men...

Takk for en god og reflektert kommentar.

-fløde-
Jørgen J.
Spennende foto, fint lys og interessant svar til Finn Magne. På slike motiver foretrekker jeg at de presenteres uten tittel, min fantasi blir forstyrret av titlen.
Geir F.
Hei Jørgen.
Tror du har rett! Takk!
-fløde-
anne g.
hei geir! jeg liker enkelheten i bildet ditt, både dette og andre du har vist oss. regler er til for å brytes og akkurat her synes jeg det fungerer med den midtstilte gutten, men tror likevel jeg ville åpnet bildet mer i synsretningen. godt bilde! anne
ingeborg w.
Skummel stemning... Her får jeg litt den følelsen jeg savnet ved Tones bilde av den uskarpe surferen som var på vei opp av vannet med noen som sto og tittet på. Surferen blir for konkret og gir ikke rom for min fantasi. Med kappen og lykten får jeg assosiasjoner til gamle dager, skipsforlis, smuglere og hvordan båtene ble lokket på grunn for så å bli robbet. Trenger mer enn en en lykt for å få skip ut av kurs men... Min innvending går på at det blir litt litt mye farger av den ene lykta (gjenskinnet) og fordi jeg er hekta på sjørøvere ikveld kan horisonten godt bli enda mer utvisket for å illudere tåke (spooky spooky...). Den minst skarpe versjonen funker best for meg. Som du vet er jeg ganske klassisk så det hadde vært helt greit med mer luft til høyre og mindre til venstre men det er ikke noe must.
Knut-Inge J.
Tittelen dreier tolkinga i ei bestemt retning, og det er greit det. Eit sterkt uttrykk for lengsel - etter ein fars-figur f.eks. Assosierer også ensomhet - behovet for å bli sett, oppdaga, redda etc. Kan nok seiast ein del om det tekniske her, men det funker så absolutt. God idé.
ingeborg w.
Til orientering, Geir: Jeg leste ikke tittelen i det hele tatt. Jeg pleier ikke det.
Stig Børre E.
Hmm...
Budskapet kommer godt frem. Bildet er tillegg teknisk godt.
Komposisjonen fungere også greit. Allikevel tar det ikke helt av.
Lurer på om det hadde fungert bedre med mindre forgrund og mere himmel og hav.

StigB
Kathrine Wegner s.
Jeg ville ikke tenkt ensom gutt som venter på far, men fikk straks assosiasjoner til mummidalen. Mummidalen er pakket med stemninger, så kred til ditt bilde.
Helge R.
Bildet gir meg følelse av en hobitt som venter på at Gandalv skal komme tilbake fra OZ.
Ha en flott natt hilsen
:)Helge
Anne-Lise S.
Liker idèen din svært godt. Her ligger sterk lengsel, ensomhetsfølelse, noe tapt, noe mistet, noe nært, nor trist, noe sterkt, noe stort, noe evig...? Farger og lys fremhever denne stemningen sammen med skikkelsen med lykta, selvfølgelig. Kanskje ville lavere kameravinkel økt denne følelsen ytterligere? Nå vet ikke jeg hvor mye hav der er foran denne skikkelsen, men med enda større dybde med et uendelig hav foran (og kanskje også noe himmel) ville du forsterka følelsen av å vente på noe som aldri kommer. Eller kommer det? Jeg vet ikke. Du lykkes godt i symbolikken her!!

Anne-Lise
Christer B.
Utsnittet og helheten i versjon 4 funka best for meg her, jeg ville kanskje mørket ned i øverste 1/6 del av bildet for å heve dramatikken litt. Visittkortet til måka på steinen til høyre trekker litt mye oppmerksomhet, men stemningsfylt bilde som tiltaler fantasien!
Geir F.
Hjertelig takk, Christer. Enig i det du påpeker!
-fløde-
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu