Morgenstemning
Tatt tidlig en morgen på jobb inni Femundsmarka.
<br>

<br>
Mange er nok litt lei av sånne soloppganger og -nedganger, men jeg lar det stå til. Jeg lar meg ihvertfall fascinere av sånne stemninger...
Fotograf
Utstyr
  • Canon A1
  • Tamron 35-135mm
  • Blender-
  • FilmtypeFuji sensia 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger214
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_22866} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Eskil O.

Det er bare vakkert.Stemning, bra utsnitt, flotte farger.

Eskil.
Øyvind N.

Flott bilde av fin stemning. Eg ville imidlertid likt bildet endå betre utan den raude ramma.

helsing Øyvind
Nils G.

Supert. Fin dybde grunnet treet. Blir aldri lei av slikt.

Mvh
Nils
Morten F.

Fint stemningsbilde, selv om det som du selv sier kanskje ikke er så originalt. Minus for den røde rammen, den er for tykk og fargen for ''billig''.
Arild K.

Flott stemning og lys !
Bildet ser litt kornete/grått ut i den nederste delen og jeg hadde ikke sans for den røde ramma !

Mvh AK
Tove G.

Nydelig! La ikke merke til den røde rammen før jeg leste kommentarene. Rammem forsterker morgenrøden. Dekket den til på skjermen, og synes bildet ble ''blast'' og mistet intensiteten og det våknende liv.
Jan N.

Takker for kommentarene! Jeg var litt i tvil sjøl også om jeg skulle ha den røde ramma eller ikke. Kunne kanskje ha vært litt tynnere ja, men ellers...Skulle gjerne hatt tips på hvordan jeg kan unngå å få så kornete forgrunn når jeg øker lyset?
mvh janJ
Anders J.

Ramen behöver man väl inte nämna fler gånger, men jag tycker som de flesta andra. Trädet till vänster kanske skulle ''flyttas'' in en aning mot centrum. Inte mycket men ett par centimeter (läs: panorera kameran en aning till vänster). Hmm.. lite knepigt att det blivit så grynigt. Det ser nästan ut som en dåigt framkallad negativ film, eller snarare en dåligt kopierad bild där automatiken tvingat fram teckning i det mörka partierna. Jag tror att du använt någon form av matrixmätning av ljuset där kamerans automatik fått bestämma för mycket. Kameran har försökt göra allt till medelton. Lösningen ligger i att mäta (spot, eller utsnitt) i det ljusaste partiet av himlen, samt öppna upp ett steg(+1) för att placera tonen i himlen rätt.
mvh
Anders
Jan N.

Jo, du kunne nok ha hatt rett Anders hvis originaldiaset var slik, men det er det ikke. Det er faktisk tilnærmet riktig eksponert(bare en aning mørkt), så problemet ligger i scanning og etterbehandling i photoshop.Der er jeg helt i startgropa og har ikke fått helt taket på det ennå. Når det gjelder beskjæring har jeg med mere på venstre side på originalen, men valgte å beskjære det slik pga noen forstyrrende kvister.
Takk for synspunkter! Jeg må nok legge meg i selen for å få skikkelig tak på den digitale biten.
Mvh JanJ
Arnstein P. F.

Bildet formidler en flott stemning og har etter min mening en god komposisjon. Hadde det ikke stått Femundsmarka ville jeg ha tippet at bildet var tatt på en steppe i Afrika. Det var noe med fargen på lyset, sola og formen på treet i venstre bildekant.
Mvh ApF
Erik A.

Sett bort fra de ovennevnte digitale svakheter og ramma (bruk tynn hvit!), er bildet i seg selv bent fram vakkert. Her er så stilt - det eneste du hører er blodets gang i dine egne årer... Som AJ nevner, ideelt sett hadde kompet blitt bedre med treet litt mer mot sentrum. For å unngå røksløret, tror jeg at du fra råfila kunne tunet lysheten litt ned, og kontrasten litt opp. Hvor i marka er dette - er det Vonsjøgusten vi ser?
Jan N.

Hei Erik! nei det er nok ikke Vonsjøgusten. Bildet er tatt ved Korstjønna på Røvolfjellet, og det er nok Bredåvålen vi ser.
mvh JanJ
Ketil K.

Vakkert bilde med flott himmel! Hvorfor ikke heller en mellomgrå ramme? Den vil ikke ta så mye oppmerksomhet som en hvit ramme, men også være fargenøytral i forhold til bildet. Har du prøvet curves i PS for å øke kontrasten og få redusert røksløringen? Enig i at treet skulle vært rykket litt innover i bildet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu