Hyllest til Jæren
Det midten av november, gresset er fortsatt grønt på Jæren :-D
Utstyr
  • Nikon D70
  • 80-200 afs
  • Brennvidde135mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/200s
  • FilmtypedISO-250
  • Nei
  • AnnetBare justert litt curves pluss kuttet noe i bunn.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger538
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_223371} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Cornelia T.
Min første tanke: så romantisk (minner meg om et dikt av Wordsworth). Fine linjer og ''ferske'' farger. Føler at bildet slutter litt plutselilg på høyre side, det er en kuttet sau der... Ellers veldig fint. Har du prøvd å kutte der himmelen begynner? Det kunne kanskje være fint med grønt oppe og nede og gult i midten.
mvh, ct
Øyvind A.
Bra skildring av et vakkert kulturlandskap. Men jeg tror jeg ville foretrekke en panorama-variant, uten himmel. Enig med CT at avslutningen på høyre side er litt brå.
mvh
Ø.
Tom A. T.
Fint landskap det her, men det jeg også reagerer negativt over er himmelens mangel på tegning og farge. Sier meg derfor enig med ovenstående utsagn.
mvh Tom T
ingebjørg fyrileiv g.
Min første tanke her, var ''England''. Bildet har veldig fine frager i god metning. Linjene kan man heller ikke klage på.. Sauene virker litt overeksponerte, men det gjør ikke så mye. Er enig om panorama format jeg også.

hilsen ingebjørg
Kenneth K.
Dette var et bilde i toppklasse, menjeg hadde klonet bort de prikkene på himmelen. En bra komp å. Et bra bilde dette her.


mvh Kenneth
Anne-Lise S.
Flottest uten himmel ja! Ser det når jeg scroller meg litt oppover og nedover og studerer bildet litt. Utrolig herlige farger!!!!! Flotte linjer som brytes opp av trær og sau. Liker dette godt!

Anne-Lise
Peter M.
- En rask tur innom for å si tusen takk for tilbakemeldingene. Ser nå når det blir påpekt at bildet blir kuttet brått i høyre kant. Skal fikses på. Skal også teste ut forslag om ikke noe himmel. Angående ''prikkene på himmelen'' så er det fugler, dem ser en mer tydelig på f.eks print i større størrelse :-)

Igjen takk til dere alle og god helg!

-Peter-
Eyvind R.
Et godt bilde. Velplasserte linjer og former. Fine symmetrier.. Noe kutt av himmel eller uten himmel er en mulighet..

Mvh Eyvind
Ivar B.
Nydelige linjer og et vakkert landskap og skildring av kulturlandskapet. I utgangspunktet synes også jeg at himmellen er litt lys og tar mye oppmerksomhet. Skulle gjerne sett en versjon uten himmel, men usikker på om det vil ødelegge linjeføringen i forgrunnen. I alle fall kan det kuttes litt oppe i himmelen om ikke allt. Mvh Ivar.
Nina S.
Veldig vakkert. Flotte farger og nydelige linjer i landskapet.
Enig i bråstoppen i høyre billedkant ikke var helt fulltreffer, og også det nevnte kuttet i toppen.
Synes rekka med trær som har himmel som bakgrunn må være med, den danner et mønster sammen med rekka med trær i midten.
Mvh Nina
Knut-Inge J.
Berre innom for å konstatera at du også mestrer landskapsformatet ypperleg - sjølvsagt. ''Prikkane'' på himmelen er viktig for meg - fuglar, går eg utifrå. Det lille ekstra. Ha ei framifrå helg, kollega!
Peter M.
Takk Eyvind, Ivar, Nina og Knut-Inge. Ja, jeg føler prikkene må være med, det er to fugler, for meg viktig.
Fortsatt god helg folkens!

-Peter-
Tone A.
Hei
Eit vakkert bilde frå Jæren med lødde steingardar, haustprega tre og markene fortsatt med frodige grøntonar og med dei hausta kornåkrane som kontrastar.
Sjølve kulturlandskapet er ein slakk bakke kor alle steingardane dannar litt bua linjer som vert forsterka av trea. Den bråe avslutninga er nevnt. Sauene høyrer med for å gi landskapet liv, og litt meir med i høgresida hadde gjort seg.
Flott komposisjon med den friske grøntona marka kor sauene beitar som forgrunn. Den hausta kornåkeren er ein flott midtgrunn med sine metta gultonar og bakerst er markene som er mindre friske i grøntonane saman med den gråe himmelen. Eit kutt av den til rett over fuglane ville fått meir fokus på markene og lagdelinga.
Flott fanga motiv og dette har eg prøvd på mange gonger sjølv utan å lukkast!
:) Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu