Gult er kult.....
...synes jeg. I en så kald vår som i år er det ikke mange insekter ute og flyr, men denne fløy fra løvetann til løvetann.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Tamron 90
  • Brennvidde90mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger664
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_194707} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Avsluttet .

Liker detaljene du har fått med i humlen og utsnittet på bildet. Fine farger også. Vakkert.
Nils K.

Fine klare farger, kansje litt for lite fokusdybde, men det kan en jo ikke gjøre noe med nå: Ellers er det fint

Njk
Tone B.

Dette synes jeg er virkelig bra! Teknisk meget bra med flott skarphet på hovedmotivet mot en fin avtonet bakgrunn. Fin plassering av motiv og fine sterke farger som passer fint sammen.

mvh Tone
Ann-Cecilie T.

Utrolig stilig bilde, nybegynner som jeg er har jeg lite å bidra med, men jeg likte virkelig bildet og klarte ikke å la være å kommentere det. Act_26
David H.

Tusen takk for hyggelige kommentarer. :-)

Steinulf L.

Fin forsommerstemning her. Fine farger og velplassert bie.
Carsten A.

Teknisk pent gjort. Nevneverdig mer dybdeskarphet er teoretisk uoppnåelig med mindre man går på akkord med totalskarpheten, ettersom etter f/11 begynner diffraksjonsuskarphet å gjøre seg gjeldende.

Humler er jo greie i den forstand at de er lette å finne, og rimelig store. Rent billedmessig blir de ikke det mest interessante, kroppen er pelskledd og mange detaljer blir derfor skjult. Pelsen sluker også lys.

Gule blomster har en tendens til å skape vanskeligheter ved makro/næropptak. Det blir lett, som her, svak detaljering i høyt mettete kronblad etc., og problemet er egentlig det samme enten opptak gjøre på film eller digitalt. For min del har jeg da funnet frem til at en selektiv reduksjon av fargemetningen for gult kan trekke frem et penere og mer naturtro toneforløp i slike blomsterkroner. Et alternativ, eller for den saks skyld gjerne et supplement, er å gå inn i ''Selective color'', velge gult og så justere parametre der (man må forsøke seg fram, økning av svartmengden i gult er et av alternativene). Forutsetter PS (Elements har vel ikke ''Selective color'').

MVH CA
David H.

Takker. Jeg har selektivt redusert noe på blomsten, da med highlights/shadows for det var overhode ingen tegning i det gule. Skal prøve en annen gang å justere farger istedenfor evt. i tillegg.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu