Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger544
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_193873} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Jeanette L.
Nydelig dame, perfekt portrettemne!
Ville ha kuttet litt i toppen, ned til litt over øret på venstre siden, slik at du får vekk det mørke der, håper du skjønner hva jeg mener.
Ellers ville jeg dratt opp kontrastene litt, synes bildet er litt grått, det hvite i øynene hennes er ikke hvitt.
Jeanette:-)
Julie E.
Ja, så var jeg tilbake til denne gamle damen igjen. Hun er bare så fin. JEg synes faktisk hun er ganske perfekt. :) JEg synes utsnittet er flott. Det ser for meg ut til å være en mild og god dame, og kontrasten er derfor etter mitt syn aldeles flott som den er. Ville tippet at sterkere kontrast kunne ha forstyrret noe av det milde uttrykket for min del. Jeg har faktisk ikke noe å utsette på dette bildet jeg! HA en fin dag!
mvh Julie
Arne S.
Sjarmerende dame - som til og med smiler :) Tett og godt utsnitt, god kontakt, fin miljøbeskrivelse med vegen i bakgrunnen. Og sist, men ikke minst - knappen!

Bra!
S. N.
takk for hyggelige kommentarer -
JL - satt faktisk og vippet mellom to utsnitt: det jeg valgte og et som var skåret litt nedenfor det sorte slik at veien fortsatt mer ut i uendeligheten. kom frem til at jeg av en eller annen grunn foretrakk det slik det er nå men har visst ingen gode argumenter for hvorfor. kan prøve legge ut et tettere. det med kontrastene er det ikke første gang jeg hører, og selv om jeg prøver er jeg ofte for tilbakeholden i curves
JR - takker
AS - lettere å få folk til å smile når man er på rett side av kamera, da vel :) knappen liker jeg og.

silje
Julie E.
AS- knappen!! Ja,så enig med deg! Mange ville nok ha kuttet slik at knappen hadde forsvunnet. Da ville bildet ha mistet mye retning.
Julie
Chr. G.
Veien gjør susen som omgivelse! Får antydning til ønske om litt mindre kutting på venstre side, siden veien først er med. Alternativt: kvinnen hadde også gjort seg enda tettere beskåret for å la betrakteren komme nærmere det innholdsrike ansiktet.
S. N.
takk til dere begge,
JE - knapper er ikke noe å være knapp på :)
CG - tenker du å gå bort fra kvadratisk utsnitt for å få mer av veien? øker jeg kvadratet i høyden el nede får jeg med enten lys himmel eller det blir mye lys skjorte. innbiller meg at det er balanse nå - sånn geometrisk sett er det noe med trekantene mellom øyne og knapper, veien der oppe, og de to kragene som gjør at ting faller på plass, i mine øyne, men jeg er vet ikke alltid mitt eget beste så jeg skal se på andre alternativer. kanskje bare et snev mer vei og fortsatt kvadrat? takk uansett :)

silje
Carsten A.
Tett og fint portrett, med god øyenkontakt. Dette er et bilde man legger merke til!

MVH CA

Knut-Inge J.
Suverent portrett! Utsnitt, bakgrunn, linjer... alt stemmer her og er med på å framheva dette vakre ansiktet. Ein person som alt har gått ein lang veg...
Knappen er jo prikken over i'en - måten den er sydd på, med kvit tråd...
Chr. G.
At formatet vil endre seg dersom du har med noe mer av veien har jeg ikke ofret en tanke, men du er selvfølgelig inne på noe som kan være viktig. Med fare for at det blir for tett til høyre ville jeg allikevel forsøkt å forskyve utsnittet noe mot venstre, i hvert fall for å sjekke dette som et alternativ - som selvfølgelig kan forkastes. Ikke alltid kan en få både i pose og sekk, og en må foreta valg. For meg føles veien noe brått kuttet, men det kan være uvesentlig og vitne om villfarelse fra min side :-)

Hva som befinner seg utenfor venstre bildekant aner jeg ikke, beskjæringen du har valg er jo også nøye gjennomtenkt og det hele framstår som velbalansert. Det kvadratiske formatet fungerer veldig bra, herunder helningen av hodet, den nevnte knappen og veien som får gå ukuttet inn i bakgrunnen som viktige ingredienser.
S. N.
Takk til CA og KIJ,
CG - skal se på forslagene dine uten at jeg kan love at jeg legger ut flere versjoner. det fins vel neppe noen fasit :)

silje
Dag T.
Hmmmmm, strålende og levende. Noen ganger får jeg faktisk lyst ti lå følge bedre med på hva som legges ut på bildekritikken.
Hans Jacob H.
Tror jeg er litt enig med CG jeg, om å forskyve utsnittet litt til venstre.
(Siden du nå engang ikke alltid vet ditt eget beste .. :))
Ellers enig med det meste som er sagt og som jeg ikke skal gjenta i det kjedsommelige.
S. N.
mange takk til DT og HJH også. HJH - så er det jo fint at jeg har sånne som dere som passer på å si fra ;) skal prøve forslaget fra deg og CG ved anledning (har dessverre lagt meg til en dustete workflow hvor jeg ofte beskjærer til endelig utsnitt midtveis, før jeg er helt ferdig med etterbehandlingen (altfor utålmodig), noe som gjør at jeg må begynne helt på nytt med orig.fila hvis jeg vil et litt større/annet utsnitt. nokså tidkrevende, kan man si. metoden anbefales ikke!)

silje
Rakel S.
Hvor er det du finner sånne flotte damer med personlighet som viser i ansiktet?=) Liker valget av ramme, liker det at det er en vei som svinger seg bak henne. Er som om hun er en eldre bondekone som bærer melkespann på veien, med et flott smil om ansiktet. Godt og gammelt klassisk norsk!

Men undrer meg på hvordan hun ser ut i farger...

Kjempebra! Mvh Rakel
S. N.
Takk for hyggelig kommentar, RS. I farger ser hun sånn her ut omtrent bilde nr. 217335, selv om jeg i ettertid ikke synes bildet er så godt etterbehandlet mht farger. (I farger vises det forøvrig nokså godt at vi ikke er på bondelandet i Norge (men i et lite gjørmehull i Paraguay)).

Silje
Marit O.
Hei
For et uttrykk på damen,tannlaus og fin og et herlig og sjarmerende smil fortellende og fint portrett som viser at denne damen har noen år bak seg.
Mvh Marit
S. N.
Takk for kommentaren, MO, jeg også synes uttrykket på dama er fint. Silje
Anne-Lise S.
For en flott modell! Levd liv med rynker og furer, gjerne tannløs og med hår farget av årene som har gått er utrolig spennende å fotografere. Sjarmerende og med flott dybde der veien leder oss innover. Tett, nært og vakkert.

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu