Lille Petter
En formiddag traff jeg Petter på verandaen. Han hadde spunnet sitt nett som var 1/2 m langt og 20 cm høyt. Traff tydelig dårlig med stedet, for han satt der alene og ventet på byttet som ikke kom.

Petter er kun 4 mm lang, og bildet er ikke beskjært.

Håper på kritikk.
En utfordring med så stor forstørrelse.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon 28/2,8
  • Blenderf/16
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • AnnetPrøvde først med et macroobjektiv, men forstørrelsen ble ikke stor nok. Bildet er tatt med Nikon D70, Nikon 28 mm reversert, ISO 400. Manuelle innstillinger hele veien.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger576
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_191075} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Cristina B.

Dette er ikke lett å få til, men du har kommet svært bra ut.
Ikke mye å gå på, men du har akkurat fått fokus på det sentrale, nemlig øyne og skjoldet.
(Skulle alt vært skarpt, måtte nok avstanden ha økt betraktelig.)
Synes midtstillingen passer inn her.
Meget bra bilde etter mitt syn.

mvh Cristina
Carsten A.

Bra, men ikke 100% vellykket, la oss si ca. 70%. Rent billedmessig sjenerer og dominerer de uskarpe bena (er det vel) endel for mye. Med såpass små dyr er opptak i større målestokk en 1:1 skikkelig vanskelig å løse. Mer dybdeskarphet er det utelukket å oppnå, her har du allerede gått inn i det området der diffraksjonsuskarphet begynner å gjøre seg gjeldende (fom. ca. f/16). Løsningen ligger vel ofte i å finne en posisjon (for dyr eller fotograf) hvor ting blir liggende noenlunde innenfor for samme plan.

Tamron 90/2.8 gir ikke så stor forstørrelse som her, jeg legger merke til opplysningen om at bildet ikke er beskåret. Men du har kanskje satt på endel ekstra mellomringer, skjønt skarpheten på kroppen er såpass bra at jeg ikke tror det. Tamron 90/2.8 tåler ikke mye mellomringer på fullt uttrekk før skarpheten beynner å svikte. Noe av det samme vil gjelde om du har satt på en såkalt nærlinse. En mulighet er at du har snudd objektivet med en vendering - hva har du gjort?

MVH CA

David H.

Her er det en reversert 28 mm som er benyttet, for denne karen var alt for liten til Tamronen, noe som gjør dybdeskarpheten veldig liten. Litt vind gjorde ikke forholdene bedre.
Camilla S.

Hei

Artig bilde av Petter!
Synes du er nesten i mål, eneste jeg savner er skarphet på bena også, men vet hvor vanskelig det er når det er litt vind i luften.
Ellers fine farger og et greit utsnitt:)

-Camilla
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu