Bildet inngår i albumet Unseen -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-02-16 13:17:09
    Versjon #2
Utstyr
  • F4
  • 20mm/2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger892
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_177349} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Asbjørn M.

En eldre kar som går sin daglige tur.
Sikkert en rute han kjenner godt.
Tenker nok på nå-tid og den tid som var.
Hviler en vemodig stemning over bildet, noe du understreker med
dei mørke tonene, og veien som svinger inn i den mørke skogen.
Ganske forskjellig V1 og V2. Foretrekker V2.
Flott foto dette.

Asbjørn
Jon-Petter T.

Liker godt V2. Det at du fikk lyst opp jakka gir mere fokus på personen og det er bra.
Synes det er en fin skildring. Du bruker (som vanlig) sterke og litt rå kontraster og uttrykk, bildene blir kanskje litt mer ''nakne'' på den måten, noe som også kan fremme budskapet.
Synes jeg kjenner igjen denne typen, der han går den samme turen han har gått en mannsalder, og sett kulturlandskap og natur forme seg sammen.
Han føler seg sikkert som en del av det der han går, kanskje snur han også ryggen til ''fremskrittet''

J-P
Kristoffer L.

Tusen takk til dere begge for fine kommentarer og glimrende bildeanalyse!

Under opplastingen av bildene kom jeg i skade for å bytte om på versjon 1 og 2. Jeg også heller nemlig til at det er v2 her som totalt sett er den beste. Eller for å nyansere litt: Mannen er best i v2, mens drensgrøfta han går og inspiserer, trolig er best i v1. Men jeg hører gjerne hva andre også mener om dette - eller om bildet i det store og hele... ;-)

- Kristoffer
Nina S.

En flott stemning, som du er god til i dine bilder.
En flott sti, liker horisonten med trærne mot den hvite skyen i bakgrunnen.
Får ikke veldig følelsen av at denne karen er så gammel, men mer at det er en bratt sti og han ser besluttsom ut, lange bestemte skritt.
Liker dette, liker kameravinkelen, vi følger personen inn i landskapet.
Mvh Nina
John B.

Heisann!
Jeg er enig i at dette er et flott bilde, og det kan gi opphav til mange tanker om hverdagen i dag, og hva vi gjør med livet...
Videre synes jeg også at det ja klare trekk fra et bilde av Johan Brun (tror i alle fall det var ham). Også dét gav masse innspill til den frie assosiasjon.

JoB
Knut-Inge J.

Eldre kar med litt bøygd rygg og store arbeidsnevar - tidlegare skogsarbeidar på gamle trakter...? Asossierer både Hans Børli og Johan Brun, ja (Prøysen-bildet). Skogens ro gjev rom for refleksjonar omkring fortida, notid og framtid... Som vanleg får også dette bildet tankane til å gå og løpa.
Christer B.

Det er noe fint over dette Kristoffer, uten at jeg helt kan forklare det. Bare likte det instinktivt! Holder en knapp på #1, men tror jeg ville lysnet litt i trærne til venstre der for å balansere bildet litt, slik det står nå heller det litt til venstre for meg pga utsnittet. Meget bra.
Erlend B.

Jeg tenkte også Prøysen med en gang. Et mektig foto.

Erlend
Kristoffer L.

Tusen takk for nye, gode kommentarer og innspill!

Jeg har ikke sett Prøysen-bildet dere refererer til, men skal gjøre et forsøk på å finne det på nettet.

Knut-Inge: Du er svært nær. Karen på bildet har allerede vært pensjonist i noen år, og har et par mannsaldre bak seg som bonde og skogbruker. Opp gjennom årene har jeg hatt gleden av å være sammen med ham på mange befaringer i forbindelse med tillitsverv vi begge har. Det han ikke vet om skog og jakt, er knapt verd å vite. Han er stillfaren og smålåten, og ikke av dem som prater i utide. Men han er full av en lun ro som jeg tror en bare kan finne fram til i løpet av mange års nært samspill med naturen...

- Kristoffer
Helge R.

Liker også V2 best, bildet tåler detaljene. Den ryggen forteller historier, slik har du lykkes med bildet hilsen
:)Helge
kenneth b.

Jeg holder en knapp paa V1, men en mellomting hadde kanskje vaert det beste?Liket at V1 lyser opp hendene som gir en fin symbolikk i bildet, men det er muligens hakket for mork paa min skjerm.Flott utsnitt og bra jobba, blir bare mer og mer imponert over bildene dine Kristoffer.

mvh kenneth
Johan K.

Et flott bilde.
Minner meg litt om et bilde jeg har sett før... kan være det er det nevnte Prøysen-bildet.
Uansett, tankene mine går samme retning som AM. En gammel mann som er ute å går sin daglige tur i skogen. Noe hendene på ryggen og gangen understreker.

Av de to versjonene liker jeg best enern.

Johan
Avsluttet .

Han vet hvor han skal denne karen. Han har gått der før. Kjenner hver stein. Ikke prøv å stopp ham. La han gå i fred.

Har hoppet en del mellom v1 og v2. Ved første øyekast satset jeg på v1. Nå er jeg ikke helt sikker lenger. Ville nok vært vanskligst å stoppe karen i v1.

mvh Wilhelm
Avsluttet .

Hei. Flott bilde. Jeg kan bare føye meg til de superlativer som tidligere er nevnt. jeg liker 2 best. Mannen kommer bedre fram her, konturer i klærne hans osv...Jeg prøvde en horisontal flip, og da forsvinner mannen ut av vår leseretning og det virket mer naturlig for meg.

Hilsen Anne
ulf f.

Härlig bild. Gillar 2an bättre för den har mera gråtoner
Kristoffer L.

Tusen takk for alle disse fine kommentarene og tilbakemeldingene! Det er hyggelig at bildet kommuniserer og vekker engasjement.

- Kristoffer
Ioannis L.

Hei Kristoffer!

Et bilde som er på vei inn i sin egne, dype historie!
Jeg liker v1 fordi jeg du har gitt mannen litt mer mystikk her.


Håper alt står bra til med deg!

Ioannis ;)
Avsluttet .

Seg ser at jeg gjorde en liten skrivefeil i min forrige kommentar. Jeg skrev at jeg ved første øyekast satset på v1. Jeg mente v2. Jeg ble deretter mer og mer fasinert av v1 og følte at denne karen ikke var god og stoppe. Jeg er enig med Ioannis i at denne mannen er mer mystisk.

mvh Wilhelm
Daniel M.

Joda, her er det bare å henge seg på de positive tilbakemeldingene.

Imponerende at et i utgangspunktet såpass ''enkelt'' bilde kan engasjere som det gjør og virkelig sette tankene i sving, så det er ikke annet å si enn at dette var meget vellykket.

Mystikken fenger, så tror kanskje jeg holder en knapp på v1.

-Daniel-
Morten F.

Fint. Minner meg og Johan Brun`s bilde av Prøysen.
Tarjei Ekenes K.

ah meget pent og poetisk

godt behagelig komponert

:-D ! tarjei ekenes krogh !
Hans Jacob H.

Et meget bra bilde av en som nok kjenner denne veien bedre enn sin egen bukselomme. Mon tro hva han tenker på der han går, med sin lett foroverbøyde holdning. Med de voksne nevene solid plantet bak ryggen minner han nesten om onkel skrue, der han gikk rundt i ring og bekymret seg over b-gjengens skumle planer, og ringen han gikk i forsvant dypere og dypere ned i gulvet. Kanskje denne karen også bekymrer seg, men kanskje ikke over eget gods og gull?
Enten er det veldig bratt her, eller så ser det ut som du har skutt dette fra hofta. Uansett er det litt lave standpunktet med hendene rett i synsfeltet veldig virkningsfullt. Men litt pussig valg av fokus her, med trærene i bakgrunnen skarpe mens personen litt uskarp, som jeg ikke blir helt dus med.
Likte forøvrig godt midtstillingen, og tonemessig falt nok versjon 2 mest i smak.
Avsluttet .

En bild med dokumentär känsla som ställer frågor men ger inga svar.. Vart är han påväg? Vad tänker han? Den oskarpa vägen ger känslan av att vara i ett förvirringstillstånd, att mannen själv inte riktigt vet vart han är på väg..

En bild som tål att tolkas och ger olika svar utifrån vilken fråga som ställs..

Personligen föredrar jag versjon 2, även om första verjonen ger en hel del att fundera över med.
Mvh
Elisabeth
Kristoffer L.

Hjertelig takk for de mange kommentarene, som jeg setter stor pris på å lese! Jeg er glad for å se at så mange har sett bildet, fått assosiasjoner, og hatt noe å fortelle om det. Tusen takk! ;-)

- Kristoffer
Grethe B.

Jeg har sett på en del av bildene dine og de samme tankene slår meg for hvert bilde. Du har et øye for utsnitt, dypde og mennesker. Det er spennende utsnitt hvor du klarer å sette full fokus på essensen med bildet, det er en dypde i noen av bildene som får dem til å virke tre-dimensjonale og det er ikke bare bilder av mennesker men det er mennesker i et bilde. Hvis du forstår hva jeg mener. Du tar bildet som om det ligger en historie bak det og personen som ser på vil gjerne vite mer om personen eller personene i bildet. De har en personlighet, de lever. Fortsett å ta bilde av mennesker, for du gjør en fabelaktig jobb!
Kristoffer L.

Tusen takk for din fine kommentar, og for hyggelige komplimenter!

Ja, jeg forstår hva du mener, tar til meg det du skriver, og setter stor pris på det.

Det ligger alltid en historie bak, tror jeg. Ikke alltid den vi tror, men det er skjebner, hendelser, erfaringer, tilfeldigheter og planlagte omstendigheter som har ført menneskene dit de befinner seg, akkurat idet kameraet fanger øyeblikket inn. De vi tar bilde av, er der med hele sin væren, som er langt mer enn det vi ser. De bærer med seg hele sin fortid, sin nåtid og sin uforløste fremtid.

Slik løper stråler av tid og erkjennelse opp igjennom mange tider og mange liv, gjennom hvert et øyeblikk - og gjennom hvert et bilde. I bilder og flyktige fragment er strålene gjort begripelige for oss, samlet og projisert gjennom et brennglass, til det eneste mulige, sanne punkt: Nået, som favner alt dette...

For meg er dette en viktig og utfordrende del av det å fotografere.

- Kristoffer

Avsluttet .

Hej Kristoffer!

Och du vet att jag liker dina bilder också :)

Bilden: En stark och talande bild. Den känns nästan där filmisk i sitt uttryck.

Sen så känns det lite som om man själv går bakom honom, han känns på nåt sätt väldigt nära. Man kan nästan uppleva det som om det finns en relation mellan mannen och den som betraktar bilden. En märklig känsla. Symboliskt så känns det lite som om det finns en styrka - men samtidigt också en svaghet. Hoppas du förstår hur jag menar. Mannen/människan känns stark och trygg, men han ger också en signal på att han har sina svagheter och att han känner sig uppgiven. Känslan att man ibland är obetydlig i ett sammanhang. Men det känns ändå att man vill fortsätta att följa honom.

En stark bild som man kan associera olika saker till hur länge som helst.

Jag tycker om båda versionerna, fast jag tror mest på den mörkare utav dessa, version 1, den känns mer på nåt sätt.

/Malin
Tove H.

Flott bilde, hvor en før følelsen av å gå bak mannen. En sliter/skogsarbeider på vei inn i Hans Børlis rike, tenker jeg. Liker best v1, der noe av mystikken er beholdt.
Mvh Tove
Kristoffer L.

Tusen takk for nye kommentarer på dette nå halvgamle bildet! Jeg setter stor pris på å lese hvordan dere oppfatter det.

Tove: Ja, bildet ble tatt i ''fart'', og skutt fra brysthøyde, mens han gikk foran. Mannen er en pensjonert bonde som jeg kjenner godt, og som kjenner dette området ut og inn. :-)

Malin: Du har som vanlig gått langt inn i bildet, og fanget dets ånd. Dine assosiasjoner sammenfaller helt og fullt med mine egne. Tusen takk for din fine tolkning!

I starten helte jeg litt til versjon 2 som den beste. Senere har jeg skiftet mening, og foretrekker nå versjon 1, som dere. :-)

Etter at bildet ble laget, har jeg jobbet mye med å videreutvikle måten jeg tonebehandler svarthvitt-bilder på. I dag tror jeg nok derfor at jeg ville gått over bildet på nytt, og gitt det en litt annen tonebehandling, med utgangspunkt i versjon 1.

- Kristoffer

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu