I sitt rette element.
Bilde er litt fiksa på, originalen har mykje utbrente partier, så her har eg clona ein del, og klippet ein god del.
No er det ikkje så populært med hundebilde her inne, men eg legg likevel ut eit nytt, denne gangen med aktivitet.
Vil gjerne ha kritikk på dette bilde, og all kritikk er bra, også på temaet.
Bilde viser ein hund i arbeid, og eg synast at eg får vist det i dette bilde.
Bildet inngår i albumet flatcoated retriever -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-12-22 10:30:25
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger502
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_169199} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Stig B.

Som hundebilde i aktivitet så fungerer jo dette, med driv og fart og målbevisst apportering. Miljøet er relativt rent og pent uten for mye forstyrrelser. Savner glimtet i øyet.

Rent teknisk så er det noe å gå på, både på skarphet og spesielt utbrenthet. Ofte når jeg fotograferer mørke fugler så undereksponerer jeg bevisst, ofte -2/3, noen ganger mer. Jeg tar opptakene mine i raw-format, noe som gir meg litt mer fleksibilitet når det gjelder etterbehandling, spesielt mht å ''heve'' undereksponerte bilder.

Mvh Stig
Steinulf L.

Ikke så mye å føye til utover SB's gode råd. Savner litt kontrast. Fint bilde av hunden i aksjon.
ingeborg w.

Jeg tar ikke de så seriøst som kritiserer at folk tar bikkjebilder fordi det er bikkjebilder. Selv er jeg ikke så glad i bilder av sko for eksempel. Det gir ikke meg noe. Men jeg blander meg ikke i om folk tar bilder av det. Bra bilder som dette må være greit og mer enn det. Over til bildet: En god komp med driv og et pent motiv. Utbrentheten er nevnt, gode tips fra Brathaug der. Ellers mener jeg du kan øke fargemetningen noe på de fargene som ikke er på hunden, altså steinene osv. Noe mer kontrast i mellomtonene hadde kanskje også gjort seg. Synes ikke det gjør noe om bildet ikke er helt skarpt, det viser hvilken fart hunden har. Et godt bilde synes jeg, det er et vanskelig motiv dette.
Ann-Olaug T.

Hei !
Takk for gode tips, bilde har eit godt motiv, men teknisk har det manglar… Skal eg lære noko nytt må eg få høyre korleis eg kan bli betre teknisk, og redigere bilde slik dei kan bli brukbare. Dette bilde synast eg sjølv er eit teknisk dårleg bilde, men det har eit godt motiv. Så tips om forbetring setter eg stor pris på.
Må sjå litt meir på bilde, om eg kan skarpe det litt meir, og sjå kva eg klarer med litt meir fargemetning. Legger då ut ein ny versjon i morgon eller…
Mvh Ann-Olaug
Alexander T.

Som allerede nevnt mangler det kanskje noe på det rent tekniske. Men for et flott motiv likevel. Det er herlig å se slik arbeidsglede hos hunder. Jeg for min del er glad du legger ut slike bilder.
Stig B.

V2 ble litt for mye oppskarpet synes jeg. Kanskje en mellomting? Når jeg tar slike ''fluktbilder'' så bruker jeg noe som heter ''følgefokus'', som gjør at kameraet forsøker å følge det som beveger seg og holde det skarpt helt til du trykker inn knappen, ekkers så blir jo det ofte slik at kameraet stiller skarpt med en gang knappen trykkes ned, mens man gjerne følger med bevegelsen litt før knappen trykkes helt ned. Da får man ikke maksimal skarphet.

Mvh Stig
ingeborg w.

Jeg er enig med Brathaug i at v2 ble for mye oppskarpet. Når det gjelder fargene: Det jeg selv gjør med bilder av min svarte labrador er at jeg går inn på hue/saturation også øker jeg hver farge til hundre for seg. På den måten ser jeg veldig tydelig hvilke farger som er hvor. Så velger jeg om den fargen bør økes eller minskes i forhold til sånn som den opprinnelig er eller holdes som den opprinnelig er. Noen ganger blir kameraet lurt og det viser seg at det faktisk er et grønnskjær i pelsen til hunden (selv om jeg har et godt kamera). Da skynder jeg meg inn på levels og justerer det vekk der, for en grønn svart labrador vil jeg ikke ha. En svart labrador er svart og hvis jeg forsterker alle fargene får jeg vanligvis en blå labrador, med kanskje noe magenta i. Jeg forsterker altså ofte fargene som er i omgivelsene rundt hunden, men ikke blåskjæret som vanligvis er i pelsen, blåskjæret gjør jeg ofte noe svakere. Håper jeg har forklart dette på en forståelig måte. Ta gjerne kontakt hvis du lurer på noe. Jeg er langt fra utlært, men har mye erfaring med dette og får ofte gode resultater.
Ann-Olaug T.

Hei!
Takk til alle for kommentarane, og tusen takk for gode råd og tips.
V2 blei nokk litt for syneleg oppskarpa ser eg.. Raw fil er nokk lurt å bruke, og det kjem eg nokk til å gjer i framtida.

Veldig lærerikt å legge inn bilder med manglar då får eg i vertifall høyre kor ting kan gjerast. Det eg lærer håper eg blir syneleg i seinare bilde ;-)

Dette bilde er overeksponert, og i tillegg uskarpt så det er ikkje noko godt utgangspunkt.. Var nokk litt uheldige med innstillinga mi på dette bilde, det er synd når motivet er der. Hadde eg ikkje likt motivet hadde det aldri hamna her ;-)
Mvh Ann-Olaug
Andre B.

Ahh, Ann-Olaug. Dette ER et bilde som viser Flatten i sitt rette element.
Og som hundemann synes jeg bildet viser stor iver, fart og ''god hund''.

Og å kritisere dette bildet med at ''det mangler glimt i øyet'' viser ikke stor hundekunnskap, synes jeg :-) (Jeg mener, det er jo ikke en puddel som sikler og tigger med store emosjonelle øyne etter sjokolade du har tatt bilde av her :-)

Fototeknisk kan man si noe, men som motiv OG tema i bildet, synes jeg dette var meget, meget bra! Det er jo faktisk svært sjelden man ser så gode bilder innholdsmessig i både hundetidsskrifter og jaktblader.
Meget bra.

André
Andre B.

Ahh, Ann-Olaug. Dette ER et bilde som viser Flatten i sitt rette element.
Og som hundemann synes jeg bildet viser stor iver, fart og ''god hund''.

Og å kritisere dette bildet med at ''det mangler glimt i øyet'' viser ikke stor hundekunnskap, synes jeg :-) (Jeg mener, det er jo ikke en puddel som sikler og tigger med store emosjonelle øyne etter sjokolade du har tatt bilde av her :-)

Fototeknisk kan man si noe, men som motiv OG tema i bildet, synes jeg dette var meget, meget bra! Det er jo faktisk svært sjelden man ser så gode bilder innholdsmessig i både hundetidsskrifter og jaktblader.
Meget bra.

André
Ann-Olaug T.

Hei Andre.
Takk for god kritikk av bilde, dette med perfekt bilde i slike situasjonar er ikkje lett. I dette bilde er det driv, og det er derfor eg har valgte å legge det ut. Som sakt tidlegare har det store manglar reint teknisk. Eg har styrt både hund og kamera, og min hund er RASK.

Bilde med hundeaktivitet er mine favorittar, og eg har ein del slike bilder i min ps, kvaliteten er dessverre for dårleg reint teknisk.
Mvh Ann-Olaug
Stig B.

Hei, tenkte bare jeg skulle presisere hva som menes med ''glimt i øyet'': det er at man får solrefleksjon i øyet, noe som gjør at vi mennesker oppfatter et bilde som skarpere. Det er noe man tilstreber i de aller fleste situasjoner både med dyr, mennesker og fugler. Det har ingenting med store våte retrieverøyne å gjøre :-)

Mvh Stig
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu