On the beach
Jurmala, Riga.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-12-08 15:47:05
    Versjon #2
Utstyr
  • mark2
  • 70-200
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger1489
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_167525} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Avsluttet .
Et stykke kunst! Veldig bra komp. Jeg sitter å lurer på hva kvinnen nærmest ser etter. Hjulsporene tilfører også spenning til motivet. Ønsker å se dette i sort/hvitt. Fantastiske linjer i bildet. De tre personene danner en perfekt diagonal. Det beste jeg har sett på flere mnd. her på dotten.
Anbefalt og bokmerket!
Anders Patrick K.
Dette syns jeg var et talende bilde, man ser en livslinje i diagonalen. Bra ide. Vi kommer vel fra fra havet opprinnelig, så bra symbolbruk.

Den gamle dama i forgrunn er svært skarp, mens de to andre og vannet er ikke skarp, men heller ikke uskarpe... Jeg får inntrykket av at det ikke er tilsiktet; det trekker ned noe av opplevelsen for meg. Mulig jeg tar feil her, men jeg syns du burde satset på enten mer eller mindre dybdeskaprhet. Kanskje det bare er bølgene som beveger seg som skaper inntrykket...

Uansett, et god bilde.

mvh

apk
Dag T.
Artig! Jeg tenker også litt på skarpheten, kunne enten tenke meg litt mer eller litt mindre dybdeskarphet. Mer dybdeskarphet hadde gjort bildet mer grafisk og litt flatt, mens mindre dybdeskarphet hadde gjort gitt mer dybde. Nå irriterer uskarpheten i vannet litte grann for mye.
Steinulf L.
Få elementer men mye innhold. Meget bra.
Kristoffer L.
Jeg har utpreget sans for bildene dine, Jeanette, og dette var en slående komposisjon, som også forteller mye om livet til disse menneskene.

Er diagonalen for symmetrisk? Og blir den uskarpe, sterkt blå sjøen vel dominerende mot stranden og menneskene? Selv synes jeg bildet ville fungere vel så godt om du ofret mannen øverst, og senket topplinjen i bildet til omtrent midt mellom de to øverste personene. Da blir det riktignok bare to personer igjen, men jeg synes bildet blir sterkere, visuelt og fortellermessig. Kvinnen nederst slipper å konkurrere med mannen øverst, samtidig som blikket ubevisst følger diagonalen videre uansett.

Hva med en alternativ, fet s/h-versjon?

- Kristoffer
Lars L.
Mye alt sagt. Få elementer i kraftfull komposisjon, med mye innhold og rom for egne tolkninger.
Valget av dybdeskarphet kunne kanskje vært mer optimalt. Men i flommen av teknikkdiskusjoner her på dotten er det befriende å se et bilde der innholdet lett veier opp for små tekniske svakheter.
Jeanette L.
Hei alle sammen!
Tusen takk for kommentarer!
Tok dette bildet på en reisereportasje jeg var på i sommer, jeg sto med telelinse og skulle fotografere stranda, da jeg plutselig så dette motivet.
Dette er den eneste eksponeringen, for det skjedde veldig fort, men jeg sto klar og ventet på at den midterste mannen skulle gå fremover slik at de kom akkurat på rekke.
Siden det skjedde så fort, rakk jeg hverken å stille inn blenderen jeg ville, eller rette opp linjene, så det har jeg gjort etterpå.
Har lagt på bittelitt både på venstre og høyre side, slik at jeg fikk rettet opp horisonten.
Legger ut en sv.hv versjon, funker den bedre?
Jeanette:-)
Martin M.
Hei. de fleste her har svart på det tekniske. Men ville bare si at jeg liker den sv.hv versjonen bedre. Føler stemningen står bedre til den. Veldig bra. Kontrasten i bølgene blir bedre også, etter hva jeg syns. Supert!

Mvh,
MML.
Anders Patrick K.
Sort/hvitt funker enda bedre, når dempes også det som jeg syntes trakk ned. Bra!!

mvh

apk
Odd Tore S.
Et veldig logisk bilde og likeså komposisjon, hvor bilsporene liver opp som avvikere.
Min oppmerksomhet kommer hele tiden tilbake til personen i forgrunnen, den litt pingvinaktige holdningen innhyllet i sort og hvitt, og så de skoene! Må være en sammensatt personlighet.
s/h gir et renere inntrykk, men skoeffekten blir borte.
Odd Tore
Johan K.
Utrolig bra! Ble sittende å se på dette lenge, og kommer nok til å ta det fram senere :)
Komposisjonen sitter som et skudd
Fine kontraster. Eldgammel nede i hjørnet og ung oppe i hjørnet.

SH-varianten fungerer bedre synes jeg. De uskarpe bølgene blir mindre dominerende i den.

Knallbra!

Johan
Wiggo T.
Så fantastisk bra!!!
Hans Henrik F.
Kjempebilde! Personenes antydninger om livshistorier og bildets komposisjon er topp! Godt sett! S/H er min favoritt.
Stine J.
Spennende bilde som er fint bygget opp med den krokete dama nede til venstre som ankerpunkt. Veldig bra. Det jeg savner, er litt mer skarphet. Hos meg faller fargevarianten best i smak.

mvh Stine
Ole Magnus M.
Dette er flott; formmessig er dette helt fantastisk, bølger og buer og den markante diagonalen ''i midten''. S/Hv-utgaven fungerer best av dem syns jeg, får mannen i midten til å tre fram litt tydeligere. Slår meg at kontrasten er noe hard her, ellers har jeg ingenting å utsette på dette. Artig bilde du har all grunn til å være fornøyd med,

MVH
Ole
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu