Simen 3 mnd
En skjønn liten gutt som har begynt å smile. Tatt i dårlige lysforhold (tidlig kveld) men fikk det brukbart til.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-12-06 13:14:51
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D100
  • Nikon AF-S 18-55MM
  • Brennvidde35mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeDigital ASA 1600
  • Nei
  • AnnetFjernet litt 'uromomenter rundt hodet slik at bakgrunnen ble monotom. Litt kornet pga høy iso, men han reagerer så kraftig på blitz at ingen bilder blir fine da.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger436
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_167293} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Magnus O.

Fint motiv, fine farge toner og jeg er enig med deg i at svart bakgrunn passer fint i dette bildet. Er det noe jeg skal kritisere deg på så er det klippingen rundt hodet, den var ikke spesielt bra etter min mening.
Cato L.

Hei. Takk for kommentaren.. Han ligger i armene til en i svart genser, så jeg har kun gjort haken hennes svart etter at jeg gjorde snittet litt tettere. Legger ut orginalen etterpå så kan dere se hvor mye jeg har gjort..
Aase Marit W.

Hei Cato,

For en sjarmerende liten fyr!!! Jeg synes du har et godt utgangspunkt med dette bildet!!!

Først og fremst vil jeg si at jeg synes det er fint at du har valgt å IKKE bruke blits. Slik jeg har forstått det av flere, skal man helst ikke gjøre det med spedbarn, blitslyset er ikke så bra for små barneøyne. Det beste i slike situasjoner er hvis man kan benytte seg av naturlig lys, men det er det jo dårlig med mange plasser på denne tiden av året, så det er ikke så enkelt. Ellers kan det være fint å plassere småtten, evt. med en voksen ''støtteperson'' til å holde (før i tida la de jo gjerne et teppe el.lign. over personen bak, for å få en fin bakgrunn, kanskje noe å prøve?), foran et stort vindu. En kan evt. spe på med reflektorer, for å få mest mulig ut av det naturlige lyset (hvite papplater eller isopor funker).

Men noen ganger må en jo i photoshop for å fikse litt, slik du har måttet gjøre. Det er jo en utfordring å få merket godt nok så man får en naturlig overgang, og så å gjøre hele bakgrunnen naturlig monoton, jevn og fin. Jeg har selv strevd med å få til det samme, særlig merkingen synes jeg er både vanskelig og tidkrevende. Og til slutt må en gjerne bruke tid på å få tonet ut overganger etc. så det ser fint ut, selv i store forstørrelser. Det kan du nok jobbe litt mer for på dette bildet, tenker jeg. Jeg har nylig funnet et par websider som beskriver metoder for å klare slik merking bedre i Photoshop, og kan sende deg linker til disse på mail, så kanskje du kan forsøke deg på originalen av dette bildet? Ellers kan det nok, hvis du skal erstatte bakgrunnen, være en fordel å ha en bakgrunn som gir størst mulig kontrast til nydelige Simen, slik at du får en enklere jobb i Photoshop etterpå. Har registrert at noen bruker spesielle bakgrunner til dette, og de er gjerne knall grønne eller blå... Noe jeg også har sett noen gjøre med slike bilder, og det synes jeg gjør seg særdeles flott på bilder av babyer, er at de softer bildene i Photoshop etterpå. Kanskje det også hadde vært noe å prøve på dette bildet? Hvis det hadde vært meg personlig, så ville jeg faktisk vært fristet til å forsøke en del slike alternativer som gir ulike uttrykk, fordi jeg synes at du i utgangspunktet har tatt et flott bilde, som viser at du har god kontakt med lille Simen, noe som jo er så utrolig viktig for uttrykket fotografiet gir, hvis du skjønner hva jeg mener. Hvis han bare hadde stirret ut i lufta, eller på noe annet, og kanskje ikke engang smilt så skjønt som han gjør, ville jo ikke bildet vært noe i det hele tatt. Men akkurat disse tingene, som jeg føler er så viktige på slike barnebilder, har du fått til kjempebra! Når det gjelder støy eller korning, så er det kanskje noe du også kan eksperimentere med. Du kan jo forsøke å laste ned Neat Image fra nett, og fjerne det som er av støy. Ellers kan du også kanskje forsøke å gjøre det om til sort-hvitt, og til og med legge til mer støy i Photoshop?

Bare så det er sagt, jeg er jo veldig nybegynner ift. Photoshop, og dette er bare noen av de mulighetene jeg kan tenke på. Men, hovedbudskapet mitt må være at jeg synes det er et flott bilde, som er verd litt videre arbeid for å få ut det maksimale... Kanskje en julegaveidé til Simens foreldre etter litt fiksing? :)

Stå på videre!!!!



Mvh,
AaseM :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu