**Parus major**
Tatt på 1,4 m avstand, stativ og snorutløser i lav kveldssolinn fra venstre.
Bilde er beskjært en del
Synes jeg fikk litt mye skygge på høyre vinge og det kunne vel vært litt skarpere.
Men siden jeg ønsker hjelp her til hvilke innstillinger som er best å bruke på fotografering av småfugl legger jeg det ut allikevel.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-10-21 09:57:41
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Sigma 105mm 1:2,8 macro
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/1250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger533
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_160733} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Aslak O.

Synes du har klart dette veldig bra, jeg. Spesielt lyset, både på mosen og den utfoldete vingen, var flott. Han er definitivt klar for landing! Ga meg inspirasjon til å prøve fugler selv.
Eivind F.

Det er en hunn :)

Du ser det pga at hun bare har en smal svart stripe på brystet, mens hannen har en bredere stripe og friskere farger.

Synes du har klart deg bra jeg. Rask lukkertid er viktig på småfuglene, for de er alltid i bevegelse, og da blir de fort uskarpe om lukkertida er for lang. Prøv deg fram - Er ingen ekspert selv, men det er gøy når man får det til!

Mvh

Eivind
Wictor T.

Synes du har fanget ett bra øyeblikk her, lysvinkelen er spennende. Alikevel er det en ting med bilde som jeg synes trekker bildet ditt ned, og det er de runde prikkene i bakgrunnen.

Kan blender runt f8 være bedre med tanke på skarpheten??
Avsluttet .

Flott bilde, men enig med Wictor om at prikkene trekker litt ned. Kanskje litt arbeid i Photoshop kunne være løsningen?
Birger N.

Synes bilde ditt er vakkert, fint lys på fuglen. snedig

mvh birger
Avsluttet .

Flott fanget - men litt mye lys på flanken og litt lite lys på hodet til at det er helt topp. Prøv med mer direkte motlys også.

Odd E. k.

En flott fanget kjøttmeis. Du har en fin skarphet på fuglen med flotte vingeslag og en stjert som brukes som flaps. En utmerket bra dybdeskarphet som fremhever hele fuglen i fokus. Du har også en fin mørk bakgrunn som fremhever fuglen samt et opplyst landingssted som er med å sett ramme til bildet. Et bra fanget bilde med et fint utsnitt. Du skal ikke klage på skarpheten her. Et fint fanget bilde.
Liv Anette T.

Takker for kommentarene her og forslagene til bedreinger av bilde. Takker også for tips om selve fotograferingen. Får bare prøve igjen. Tok en del bilder denne dagen, men på mange ble det utbrente områder på fuglen og mosen, og en ser antydning her også. Hvordan kan det nåes? Noen tips? Vet heller ikke om det objektivet jeg har brukt er det beste til slik fotografering. Det er jo fint til portretter, så det skulle vel være greit. Det er iallfall det mest lyssterke jeg har...

Anette
Morten W.

Noen ganger ser det utbrent ut, uten egentlig å værer det.
Jeg fremkaller alltid bildene mine i C1 LE (Capture one). Så sender jeg 2, noen ganger 3 utgaver av bildet til PS. Et av bildene er da mørknet så mye at det tilsynelatende utbrente får struktur. Så legger jeg bildene på hverandre. Underst ligger det mørke bildet. Når jeg nå begynner å viske ut de lyse partiene, kommer det mørke frem i stedet. Og du har fått et bra bilde. Du velger selv hvor mye av det underliggede bildet som skal ''fremkalles''. Fra 0 til 100%.
Til slutt bruker du unsharp mask. Anbefaler Carsten Arnholms hjemmeside for info om blant annet det! Han figurerer mye her på sidene.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu