Adventfjorden
Bildet inngår i albumet Svalbard -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-10-01 09:42:33
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger870
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_157655} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Avsluttet .
Veldig tøfft dette her. Utrolig dramatiske skyer.Men det hadde vert litt fint i svart hvitt, hadde det ikke det?
Eyvind R.
Stort og mektig landskap. Godt balansert med båt og fjell. Fine linjer og veldig flotte lave skyer. Bra utsnitt. Litt USM-artefakt på fjellet..

MVH Eyvind
Ole Petter D.
Mektig bilde. Noe trolsk og dramatisk over det hele som jeg liker godt.
Ole Petter
Johan K.
Flott!
Voldsomt dramatiske skyer, og den ''lille'' båten viser dimensjonene godt.
Mulig noen spor etter hard USM?

Johan
Ketil K.
Et bilde som virkelig viser dimensjoner! Båten bidrar sterkt til å gjøre dette til et meget godt bilde.

Ville kuttet noen mm i toppen, så det blir bedre balanse mellom båten og fjellet. Skulle gjerne sett litt mer detaljer i den lyse skyen.
Carsten A.
Dette er bra - men kan etter min oppfatning bli svært mye bedre ved bare å beskjære ovenfra omtrent ned til der fjellet møter bildekanten på høyre side. Det lyse og tildels utbrente himmelpartiet er alt for dominerende i bildeflaten og trekker vekk oppmerksomhet. Topp-bilde med den beskjæringen jeg har indikert.

Ja, en viss USM-kontur langs med fjellryggen mot bakgrunnen. Slik er lett å inngå, f.eks. om man bruker Fred Mirandas oppskarpingsplugin. Jeg bruker den for 1D Mk.II, men den fins tilpasset for alt som fins av dSLR, mener jeg å ha sett.

MVH CA
Dag J.
Enig med CA i beskjæring. Ellers svært mektig og flott det her.

USM-konturen kan jo fjernes med litt selektiv sharpening i PS også, fks ved å bruke history brush.
Inger-Lise S.
Et meget bra bilde. Her ble båten liten. Dramatiske, flotte skyer.Flott dette!

Inger-Lise
Atle Q.
Hei, og takk for mange konstruktive kommentarer til dere alle.

Har lagt til en versjon, hvor jeg har beskjært i overkant etter CA og KK's kommentarer.

Når det gjelder USM spor...så husker jeg ikke om jeg har brukt noe særlig USM på dette bildet. I tillegg har jeg problemer med å se USM spor i dette bildet? Kanskje noen kan fortelle meg det?
Dersom den litt takkete kanten på fjellryggen tolkes som USM spor, så er denne like takkete på versjonen hvor jeg bevisst IKKE har brukt USM. Fjella på dette området av Svalbard består av steinblokker, derfor blir det takkete. Men USM artefakten på fjellet er kanskje noe annet som jeg ikke ser...

Kieran ville ha det i svart hvitt. Han for nøye seg med grå-skala alternativet som er tigjengelig under bildet. Å få til bra svart-hvitt i PS er vanskelig, så det lar jeg være... : )
mvh Atle
kai j.
Mektig natur som kommer godt frem ved hjelp av båten, ville ha vært topp om båten kom inni bildet og ikke var på veg ut av bildet, beskjæringen i versjon to hever bildet.
Men uansett et flott bilde

Mvh Kai Jensen
Carsten A.
USM-spor: Det er ikke den takkete kanten på fjellryggen dette dreier seg om. Derimot er fjellryggen bortimot helt svart, i overgangen til himmelen er det en lys kontur på 1-2 piksler, temmelig opplagt dannet av USM, kanskje i kamera om originalopptaket er i JPEG, evt. ved bruk USM etterpå uten skjermning mot slik kontureffekt. Den enkleste måte å unngå dette på i et tilfelle som dette vil være å velge (selektere) en smal stripe langs med ryggen (hvor 2-3-piksler rygg og 2-3 piksler himmel er med), og så ta ''Inverse'' før USM brukes. Da er alt annet enn det som kan skape konturer utelukket fra oppskarping. Dette gjør slik plugins som den jeg nevnte automatisk.

MVH CA
Tore Johan V.
Et mektig og uvanlig motiv. Tåkeheimen i nord. Meget flott. Versj.2 er best i mine øyne.

-TV
ingebjørg fyrileiv g.
Dette var virkelig noe som var verdt å ta en titt på. -og jeg vil ikke slippe taket..Nydelig, dramatisk. Naturen er virkelig vakker. Så liten båten er i forhold.. godt bilde. v2

ingebjørg
Steinulf L.
Storslagent. Holder en knapp på originalversjonen.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu