Rose
En rose som fremdeles står ute en sen septemberkveld, kun badet i lyset fra kjøkkenvinduet innenfor. Om ikke lenge, bukker den nok under for kulda ...
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma 105mm F2.8 EX DG Macro
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/5s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger382
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_156713} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
emil w.

det var veldig spende lys å skygger på rosen men den er noe uskarpt og eg ville fylt store deler av billedflaten med rosen no er det my sort og blader som kanskje skulle vert lysere eller helt vekke

mvh ewb
Espen A. I.

Litt mørkt, men vakker komp og toner! Stå på
ingebjørg fyrileiv g.

Minner meg av en eller annen grunn om en sjokolade reklame.. Elegant og varme toner, både i lys og farger. Pent..

Hilsen ingebjørg
Hans Henrik F.

Hyggelig å stå opp til kommentarer på bildet!

EWB: Det er nok korrekt at det ikke er et helt sylskarpt bilde. Det måtte lang lukkertid til og en del kveldsvind gjorde at blant sikkert 30 eksponeringer, ble det noen få som var rimelig gode uten altfor mye bevegelse.

EI: Ja, det er litt mørkt (og enda mørkere på den skjermen jeg sitter på nå, ser jeg), men det var slik det så ut, så jeg ønsket å prøve å få gjenskapt nøyaktig det lyset som var. Tenkte på ytterligere lyskilder også, men det ville tatt bort det jeg ønsket av lyseffekt. Lengre lukkertid gikk heller ikke pga bevegelsene i vinden.

IFG: Sjokoladereklame? Når du sier det, så er det kanskje noe i det - er det denne du tenker på http://www.nidar.no/ny/produkter/sfinx.html ?
ingebjørg fyrileiv g.

Ja,mulig at det var den ja:) namnam....
Olav E.

Fin komposisjon. Fint med rosa mot den mørke bakgrunnen. Skulle vert lit meir lys på rosa..

mvh Olav
Tone A.

Fin skildring av rosa som står der i mørket, delvis opplyst frå eit vindu. Den står bøygd av vidnen, men den er fortstatt vakker med fine former og fargar.
Flott med den mørke bakgrunnen. Heile bildet har eit mjukt og vakkert uttrykk. Du har fått fram eit fint stemningsbilde!
:) Tone
Avsluttet .

Hei
Jeg synes at du har fått til en fin komposisjon her, fungerer bra med det mørke over bildeflaten hvor en aner noen blader og stilken er bra belyst. Kunne nok tenkt meg litt mer lys på rosen, og ja litt skarpere.

Jeg flippet bilde horisontalt og syntes det var bedre.

Joda, abslolutt godkjent.

mvh arild
Frode H.

Mer saturation på rød? Jeg bare spør...

fh
Hans Henrik F.

Takker fortsatt for kommentarer!

AA: Jeg skal se om jeg kan gjøre noe med skarpheten, men der tror jeg det er lite å hente. Det er brukt en del oppskarping allerede, så det som er igjen av uskarphet, skyldes nok bevegelsen på blomsten med den lange lukkertiden og der er det nok ikke så mye å hente nå i etterbehandlingen.

FH: Skal gjøre et forsøk med saturation og se. Mulig det kan bli ok.
Inger-Lise S.

Kunne selvsagt vært skarpere, men kler det fløyelsmyke mot den sorte bakgrunnen godt. Jeg liker det.

Inger-Lise
Bjorn F.

Hei. Synns dette ble svært så severdig. Likte godt den mørke bakgrunnen du har valgt og att det endel av rosen ligger i skyggen det gjør hele bildet spennende.
Hilsen Bjørn.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu