Dype tanker
En kamerat giftet seg nettopp i en liten steinkirke i Danmark. Bildet her ble tatt mens vi satt og ventet på kirkeklokkene og bruden. Jeg synes det var en veldig spesiell stemning som bildet her også i mine øyne bringer. Stillheten og tankene hos far og sønn før den utkårede kommer inn. Hva tenker de på, mon tro, der de sitter med bibelen i hånden?
Det er mitt første sort/hvit prosjekt hvor jeg prøvde meg med channels og litt filter. Vil gjerne ha feedback på dette!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-08-27 12:48:15
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • 18-70mm AF-S DX
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/40s
  • FilmtypeRaw
  • Nei
  • AnnetHåndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBrudepar
  • Lastet opp
  • Visninger468
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_152065} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Jan S.

Vet ikke helt hva jeg synes. Litt mye korn kanskje, samt at håret til faren går over i den utbrente veggen bak. Liker ikke det.

Synes at hele bildet heller mot høyre.

Men det er en bra stemning i blidet...

/Jan
Hans Henrik F.

Takker for tilbakemelding!

Kornene kommer nok hovedsaklig av høy iso, men også litt pga behandlingen. Akkurat kornene synes ikke jeg personlig er noe stort problem på denne typen bilder, men det er nå min mening.

Hva gjelder veggen og utbrentheten, regnet jeg med litt reaksjoner på det. Jeg har fått denne effekten pga behandlingen med filtre mm og skjønner at dette ikke faller helt i alles smak. Jeg synes det gir noe av stemningen jeg prøver å oppnå, med et litt ''hellig lys'' fra vinduet til høyre. Har allikevel kanskje tatt for mye i.

Hva gjelder skjevheten, så er dette rent slurv. Det var mye mer skjevt opprinnelig, men jeg ser også at det ikke er rettet godt nok opp ennå. Skal forsøke å gjøre noe med dette på et tidspunkt.
Inger-Lise S.

Jeg liker motivet ditt. Har sett på det flere ganger, men ikke visst hva jeg skulle skrive.
Du nevner selv det utbrente. Jeg velger å se bort fra det og tenke på dette uten det utbrente. Kornene gjør ingenting her. Men det heller visst litt mot høyre..Jeg syns motivet gir grunn til ettertanke. Og tankefulle er de sannelig. Rart å tenke på at dette er et bryllup..Men høytidsstemning er det jo når man gifter seg..
Du har virkelig klart å formidle stillhet og stemningen hos far og sønn!


Inger-Lise:)
Hans Henrik F.

Takker for kommentaren, Inger-Lise. Det er ikke alltid så lett å si noe om et bilde som ikke nødvendigvis er midt i blinken for en - kjenner meg selv igjen der. Hyggelig at du tar deg tid til det allikevel, for den som får kommentaren betyr det mye ;-)

Har nå laget en ny versjon hvor jeg rettet det opp, fjernet støy med NI og la ikke på glow. Bildet blir jo et helt annet og mister kanskje litt av den effekten jeg tenkte på i utgangspunktet, men kvalitetsmessig er nok dette bedre.
Inger-Lise S.

Hei! Jeg syns v#2 var mye bedre! Et godt bilde. Jeg syns ikke du mistet noe av ro og stilhet her.

Inger-Lise
Fred S.

All grunn til å fortsette med svart/hvitt, selv om jeg ikke synes du har kommet vel i havn her. Kornet er ikke så sjenerende; selv om jeg ikke synes det passer 100 % til et motiv som dette ( går bedre sammen med f.eks. røff natur). Lyset hat du tacklet heller dårlig, og hvis du attpåtil har plusset på med diffuse glow, må det nødvendigvis gå litt skeis. Den veggen i bakgrunnen er ikke bra, heller ikke bakhodene på brudgom og forlover. Den foten som henger litt umotivert ut er heller ikke noe pluss for bildet, men at unger kjeder seg i kirka og vil vifte litt med beina skjønner vi alle.....
Kirkeinteriører er ikke det letteste en gir seg i kast med, men prøv deg fram på andre motiver der lyset er lettere å behandle.


vh fred
Hans Henrik F.

Takker for kommentarene til deg også, Fred! Forstår godt hva du sier og problemet er nok litt at jeg synes noe av det du ikke liker med bildet nettopp var ønsket effekt i mitt hode. Har vel hatt en ide om et bilde som sier meg noe spesielt omkring situasjonen der og da syntes jeg effektene understreket det jeg var ute etter med lyset osv. Ser imidlertid at dette nok fotografiteknisk ikke er helt bra og at det i andres øyne blir feil. Jeg får prøve å se på andre svart/hvitt-muligheter senere som ikke er så vanskelige å formidle ;-) Beinet som stikker ut har jeg også sett på som litt irriterende, men det var ikke så enkelt å gjøre noe pent med heller. Utgangspunktet var nok ikke optimalt her, nei!
Fred S.

Jeg skjønner deg, Hans H: Jeg har også brukt tid på å ''avvenne'' meg PS-effekter, og jeg er på langt nær dressert enda. Diffuse glow var en av favorittene mine, nettopp av den grunnen som du nevner her; den tilførte noe ( trodde jeg i det minste) til situasjoner / motiv der jeg mente slikt passet. Etterhvert lærer en å moderer seg med hensyn til de mest åpenbare ''fellene'', samtidig som en utvikler øye for når enkelte effekter kan brukes. Og av og til er det morsomt å gi blanke i alt, og smøre til med en eller annen overdreven effekt; det innrømmer jeg gjerne. Jeg er ikke så snusfornuftig som det kan høres ut i den forrige kommentaren....

vh fred

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu