Alby
Bildet inngår i albumet People and places -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger439
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_142218} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Ole-Christian A.

Flott motiv. Men komposisjonen sitter desverre ikke for meg. Du kunne enten flytta himmelen opp eller omvendt, sånn at fokus ikke er midt på. Den svingen borti der ville jeg kanskje hatt mer av. Det er noen som går der borte også! Kanskje tele???
Egil E.

Fikk litt sans for dette jeg. Du legger jo som oftest stor vekt på budskap i bildene dine, og jeg ser et forbigått småsamfunn med alle sine lyter og fortrinn, navlebeskuende i sin naivitet mot omverden. Akkurat derfor funker midtstillingen for meg her. Phuu.. litt glad for at jeg er oppvokst i storby og bor i liten by...;)
Fine toner som vanlig .
Tips til de som vil se mer detaljer: Bruk ''større'' pilen rett under ''Legg til/slett bokmerke''.
Avsluttet .

Tomt, men alikevel innholdsrikt. Spennende at du har valgt et standpunkt som er såpass lang unna trærne menneskene og gården.
Synes midstillingen fungerer bra, man trenger ikke alltid velge den komposisjonen som er anbefalt i lærebøkene. Her gir den en slags ro i bildet.

Ø
Kristoffer L.

Tusen takk for kommentarene!

Alby er en stor gård på Jeløya rett utenfor Moss. Det gamle hovedhuset ( ) er best kjent som Galleri F15, et senter for utstilling av moderne kunst, hvor det også foregår mange andre kulturaktiviteter. Omkring Alby er det et flott turterreng, med et nettverk av gangveier både gjennom skogen, langs strendene og omkring åkrene.

Bildet her legger opp til mange mulige utsnitt, og kanskje kommer jeg til å poste andre varianter senere. Her valgte jeg imidlertid å blåse i læreboka, og presentere en todelt variant, hvor veien også deler landskapsdelen i to vertikale deler. Veien fortsetter forresten inn i alléen bak i bildet. Det som ser ut som en mørk sving der framme, er spor etter landbruksmaskiner fra veien og ut på jordet.

Som Øyvind er inne på, valgte jeg denne komposisjonen fordi jeg opplevde at den ga bildet en ro. Utsnittet er også veldig typisk for landskapet på Alby - store, vide åkre, med en mektig himmel over.

- Kristoffer
Egil E.

Hehe... Ja, da bomma jeg stort på tolkningen da!
Kristoffer L.

Gjør ingenting det, Egil. Vi er fri til å tolke alle bilder slik vi selv vil. ;-)

- Kristoffer
Knut L.

Hei Kristoffer; - jeg trodde motivet var fra Danmark - og det kunne det jo godt ha vært helt til nærmere info kom i kommentaren din.

Ellers er jeg helt inneforstått med komposisjonen.
Som nevnt innbyr bildet til flere utsnitt, og jeg for min del ville sannsynligvis løftet horisonten noe, m.a.o. beskåret himmelen ovenfra til ca. halvparten.

Ellers nydelig sh-arbeid med fine toner/valører.

mvh
Knut
Bjørn H.

Syns det er et fint utdrag fra området rundt Alby og Jeløya dette Kristoffer ...

Liker veien som skaper fin dybde og dynamikk innover, samt den høye himmelen ...

De små prikkene av noen mennesker der borte kunne jeg vært foruten. De irriterer mer en de tilfører ...

Hvis du skulle hatt med mennesker som elementer ville jeg plassert de nærmere deg.

Toningen gjør seg.

Bjørn ;¤

Kristoffer L.

Tusen takk for kommentarene!

Jeg tar dem med meg som gode idéer videre.

- Kristoffer
Avsluttet .

En bild med snygg svärta. Vägen lerer en långt in i bilden och bortom. Dramatisk himmel med en ton som verkligen skapar stämning i bilden. Gillas!
Mvh
Elisabeth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste