Utstyr
  • Canon EOS D60
  • Rodenstock XR Heligon 50 mm/0,75
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger332
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_139552} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
jeanette h.

dette ble egentlig litt for soft for meg..er ikke så mange punkter å sette øya på.. hvordan er dette gjort?
ha en fin kveld

jh
Kjell G.

Jeg savner også ett fokuspunkt. Fx. en støvbærer.
Fine farvetoner i grønt/gult.

mvh kjellg
Tom A. T.

Pene fargesammensetninger. Jeg kunne tenkt meg at de to gule ikke grodde sammen, men hadde et lite felt mellom seg. Ellers er det jo et flott rodenstockbilde.
Sjøl takk for sist o)..
mvh Tom T
Jon-Petter T.

Enklere kan det nesten ikke gjøres. Kompet sitter akkurat som det skal. Det er ingen forstyrrende elementer, bare blomaten som strekker seg etter lyset. Lyset kan symboliseres med blomsten i bakgrunnen, som presenteres nydelig softet ut.
Det er godt håndverk dette, og flott gjennomført!
Jeg sitter likevel igjen med følelsen av at det er ''noe som mangler'', at det er litt for pent, men det er kanskje bare meg :-)

MVH
Jon-Petter
Rune T.

God morgen og takk for tilbakemeldinger.

JH: Bildet er tatt med et kassert medisinsk røntgenobjektiv med lysstyrke f 0,75. Objektivet har ingen fokuseringsmekanisme og har bare en blender med et meget begrenset skarphetsfelt. Derav softingen som er et kjennetegn på bilder tatt med denne type objektiver.

Mht. fokuspunkt - det nærmeste kronbladet, var litt ''lei'' av støvbærere.... ;-D

JPT; det vil alltid være noe som mangler - at det er litt for pent er det lite jeg kan gjøre med, det var slik blomsten fremsto der og da - og gulveisen er jo pen da....

Mvh
Rune
Jon-Petter T.


..''at det er litt for pent er det lite jeg kan gjøre med, det var slik blomsten fremsto der og da''

Den der går jeg ikke på :-) Som fotograf har man flere valg ang. hvordan motivet skal presenteres. Du kunne hevet og senket kameraet, trukket fra og lagt til, komponert og presentert. Det er mange måter å fotografere det samme motivet på.
Noe annet er at det var slik du så det der og da, og at det var slik du ønsket å presentere det. Men valg det har man.

Som betrakter har man det privilegium å se bildet ut fra sitt eget ståsted og sin egen oppfattelse og referanseramme. Å si at bildet kunne vært sånn og skulle vært slik, er betrakterens privilegium.

Det er denne toveiskommunikasjonen som er så flott for både fotografen og betrakteren. Utvekslingen av erfaring går begge veier.

Med dine blomsterbilder og ikke minst ved bruk av F. 0.75 objektivet ditt, har du klart å stadig presentere høyt severdige bilder med gjennomgående høy kvalitet.
Bare ikke glem å skape spenning i motivene dine!

MVH
J-P
Ann F.

Jeg ville nok også foretrukket en liten avstand mellom de to gule.
Skarphtsplan, derimot, savner jeg ikke, det ene kronbladet har da skarp kant - ?
Synes det er OK - ville vært enda bedre med litt avstand som nevnt.
Ellers er jeg også ganske enig med Jon-Petter T. i hans betraktninger. Man har alltid valg. Dette var ditt - der og da. Men det kunne blitt et helt annet neste dag.
Mvh Ann
Odd Tore S.

Gult og f/0,75 er in. Det gir en ganske spesiell opplevelse og muligheter litt utenom det vanlige.
Her oppfattet jeg med det samme at det var et fast punkt i motivet, bakre kornblad. Så skriver du at at det var det nærmeste kronbladet, men min oppfatning vrenger ser ikke av den grunn. Er fotografiens Copperfield på ferde her?
Fast punkt gir øyet noe å vende tilbake til, fargene står godt sammen og virker klare, men jeg er ikke helt med på hvorfor de gule sonene må gå inn i hverandre.
Odd Tore
Rune T.

Takk til dere siste også!

JPT, tar poenget ditt. Debattema nr 1 ved neste treff!

Ser at mange kommenterer at det gule overlapper. For å være ærlig har akkurat det overhodet ikke streifet meg! Antydningen til skille mellom dem var nok for meg. Når jeg tok bildet så jeg ikke overlappen, konsentrert som jeg var om å finne et fast fokuspunkt - det BAKRE kronbladet som Odd Tore riktig påpeker.

GOd helg!

Mvh
Rune
Rune N.

Joda, dette gjør seg! Liker spenningen mellom de to blomstene. Får en slags følelse av at den øvre tynger ned den nedre.

mvh
Rune
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu