Stødle Kyrkje i Etne
Den eldste delen (som vi ser innerst på bildet) er bygd av ERLING SKAKKE i 1165. Den ble bygd som avlat for hans utsvevende liv på Jorsalferd.

''Stødle Kyrkje er ein juvel mellom kyrkjene i Bjørgvin'' har forh.v. biskop Indrebø ha sagt.

Noen fakta: Katekisme-altertavla er fra ca 1600, Lysekronen fra 1704, og kirkeklokkene fra middelalderen. De er 1 m i diameter, og det fortelles at danskekongen i sin tid ville ha disse omstøpt tl kanonen, men ugunstig (gunstig!) vind gjorde at de ikke kunne gå inn og hente dem.

Stødle Kirke er idag hovedkirke i Etne.
Utstyr
  • Sony F-717
  • -
  • Brennvidde9,7mm
  • Blenderf/2.4
  • Lukker1/2s
  • FilmtypeDigitalt
  • Nei
  • AnnetBildet er tatt med stativ og uten blitz. Takk til kirketjeneren som kom og låste oss inn.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger589
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_134020} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Venche J.

Flott interiørbilde fra denne gamle kirka. Det er en juvel. :)

Wenche.
Hege J.

Hei Oddbjørn!

Har noen travle dager, så har vært fraværende fra dotten noen dager. Imens har du vært tilstede med flere innleggelser, merker jeg meg. Det er hyggelig!

Et fint bilde dette, synes jeg.
''Rett-på-komposisjonen'' fungerer i dette tilfellet godt.
Litt synd at den høyre stolen ikke står litt mer til høyre for å få bildet litt mer symmetrisk. Det fine glassmaleriet i bakgrunnen er med på å heve bildet. Litt usikker på plasseringen av det i bildet... Synes kanskje det burde stått helt midtstilt, men der er jo kristusfiguren, så du har nok gjort et rett valg ved å velge å ha glassmaleriet litt skjevt plassert.
Var det bevisste tanker bak? Hm... Dumt spørsmål, det var det sikkert, men fint om du skriver litt om hvordan du tenkte da du tok bildet. Vil lære jeg, vet du!!

Som alltid, god informasjon om bildet og bygget!

Ser ut som et flott bygg, dette. Har du bilder av kirkebygget utenfra også? Kunne vært interessant å se...

Mvh Hege

Oddbjørn W.

Wence: Ja, dette er en juvel av en steingammel kirke. Flott at du likte bildet.

Hege: Jeg har hatt flere innleggelser ja, som du skriver, men føler meg nå rask og pigg igjen :-)) Slik går det når du er borte og ikke passer på oss ''vett du''!

Spøk tilside: Det var mer å tak i her. Stolene står ikke symetrisk, skriver du. Til det må jeg bare si at jeg var så opptatt med å få plasèrt alteret korrekt at stolene overså jeg. Desverre. Og jeg tror jeg må melde pass i å flytte på dem. Men jeg leser hva du skriver, og det slike påminnelser en stadig trenger, at en kan aldri være nøye nok med detaljene når en skal ta et bilde.

Når det gjelder min kameraposisjon over alteret inn mot glassmaleriet så var det dette jeg hadde 100 % fokus på. Jeg ønsket at dette glassmaleriet skulle synes bak korset på alteret. Det ødelegger symetrien, men viser det essensielle med kirken - mener jeg.

Det som hemmet meg noe under denne fotoseansen var at vi var flere ilag, og alle bare ventet på at jeg skulle bli ferdig.

Dette er et flott bygg ja, et tre-delt bygg. Og jeg tok endel bilder av kirken. Skal se hva jeg gjør; om jeg legger ut flere bilder.

Mange takk, begge to, for nyttige og konstruktive kommentarer.



Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu