Pike med perleøredobb
Min datter Ingrid (8 år), knipset av besteveninnen, manipulert i Painshop. Utgangspunktet var et overeksponert flatt blitzbilde med rotete bakgrunn, men syns ansiktsuttrykket hun ga veninnen sin var såpass fint at jeg ville prøve å noe ut av det. Er rimelig fornøyd med resultatet, med tanke på råmaterialet og egne forutsetninger. Som fersking lurer jeg på om dere ville ha gjort noe annerledes?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-03-21 01:17:32
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-03-21 10:11:09
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • Panasonic DMC-FZ20
  • Leica
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger406
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_131491} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Avsluttet .

Komposisjonen din synes jeg er veldig fin. :) Og jenta er nydelig.

Morsomt resultat, men jeg ville ikke ha photoshoppet det så mye, barn er så nydelige i seg selv at bilder av de ikke trenger så mye ekstra, synes jeg.


Hedda:)
Jan R.

Hei Hedda, fint å få bekreftelse på at komposisjonen stemmer, særlig fra en fotograf som deg! Er nok enig i betrakningene dine om at det lett blir for mye av det gode med softing osv., det fører fort til at barnet ser ut som en reklamemodell, og det burde jo ikke være hensikten. Tror nok jeg vil beherske meg etterhvert som bildene mine blir bedre i utgangspunktet.
JR
Inger-Lise S.

Et nydelig portrett av en fin modell. Godt uttrykk. Passende rolig og behagelig bakgrunn.
Jeg liker v#1 best.Det syns jeg er drømme-aktig vakkert. Dyktig presentert.

Inger-Lise
Nikolai E.

Bildets tittelen fikk meg med en gang til å huske filmen ''Pike med perleøredobb'' basert på det berømte maleriet av Veermer. Ingen dårlig tittel til dette bildet, selv om det skal noe til å måle seg med det maleriet :)

At din datter er fotogen og har et underfundig uttrykk på dette bildet (akkurat som piken på maleriet), er helt klart. Skal jeg være kresen skulle hun hatt tilsvarende blå hengeøredobb som på maleriet, det hadde blitt en utrolig bra detalj, en tygde i komposisjonen og en fargekontrast. Du har jo ''modellen'' hos deg så hvorfor ikke forsøke på nytt? :)

Jeg tror du har gjort det beste utav et bilde som i utgangspunktet hadde dårlig teknisk kvalitet. Imidlertid synes jeg du kan kutte mer ved halsen (ca. halvparten?) og til venster, inntil håret. Da blir komposisjonen meget tett og fin. Softingen er ikke dum, men det går utover øynene, de burde vært skarpe. Dessuten kan du fjerne glinten i øyet, den viser at det er brukt blits.
Nikolai E.

Tillegg: forsøket meg med bildet ditt i photoshop. Jeg fjernet glinten, men helt sorte pupiller ble veldig rart. Så jeg la på en svak glint med diameter 6.
Greit at jeg mailer deg mitt forslag?

Vedr sort-hvitt versjonen så er den grei nok, ikke noe spesiell vil jeg si. Jeg foretrekker fargeutgaven pga de duse fine fargetonene.
Jan R.

Jer er veldig fornød med oppmerksomheten og de positive kommentarene dere har gitt dette bildet. Veldig hyggelig Nikolai at du tar deg bryet med å prøve ut forbedringer, la ut resultatet i versjon #3. Jer er litt usikker på om jeg syns øynene ble bedre, syns blikket ble litt stikkende? Men så har vi jo dette med smak og behag, da. Øredobben er manipulert inn i bildet, hadde i utgangspunktet tenkt å lime inn en hengeøredobb og lette ute på internett etter en passende dobb, uten å finne noe jeg ble fornøyd med. Men jeg er helt enig, det hadde styrket komposisjonen med en hengende øredobb, kanskje i en koplementær fargenyanse. Bildet ble til kanskje mest som et eksperiment, men jeg er litt tent på å gjøre dette på nytt fra grunnen av og kanskje få til et perfekt resultat.
Avsluttet .

Jeg synes komposisjonen din var finere før, synes desverre ikke v3 var like vellykket.

Hedda:)
Terje B.

Helt enig, -v1 er definitivt best! synes heller ikke v3 var like vellykket...

Mvh
-Terje
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu