Uten tittel
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-03-11 15:20:44
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger564
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_130181} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .

Lyssettingen i ansiktet er bra, mykt fint lys med fine avstemte skyggepartier. Men synes bakgrunnen blir litt mørk, og ''kjedelig''. Kunne gjort seg med et bakgrunnslys kanskje. For å få litt mer tegning i deler av den. (Kan så vidt se antydning i bakgrunn og bak hodet- bak hodet er det akkurat litt for lite tegning, blir mest sjenerende i mine øyne i alle fall) Synes kanskje refleksene i øynene var litt dominerende/sjenerende.
Håkon M.

Synes den mørke bakgrunnen gav bildet litt mer.... men enig at refleksen i øynene kanskje var litt store. Er det softbox vi kan se der inne ?
Henning Notland S.

Hei, og takk for kommentarer....

Jeg synes et portrett kan være like så vakkert uten bakgrunn; men skal ta det til etteretning ved neste fotoshoot.
Jeg synes blikket her er så vakkert, mye også da på grunn av den drømmende effekten den store refleksen (helt riktig fra en softboks) gir.
Skal også ha dette i tankene neste gang.

Igjen; takk.

Mvh
Henning
Espen P.

Jeg synes et portrett kan være like så vakkert uten bakgrunn; men skal ta det til etteretning ved neste fotoshoot.

- Hvorfor det? Du synes det, og andre synes det. Noen liker det slik og andre slik, derfor er det bra at ikke alle tar bildene på samme måte. Jeg synes modellen her gjorde så mye ut av seg selv, at en bakrunn kan godt være fraværende. Synes det gjør bildet bedre, da jeg kan ha full konsentrasjon på modellen.

Jeg synes blikket her er så vakkert, mye også da på grunn av den drømmende effekten den store refleksen (helt riktig fra en softboks) gir.
Skal også ha dette i tankene neste gang.

he he, samme her, og det er helt sikker feil å mene det er bra... men jeg la også merke til det blanke drømmende uttrykket - nettopp pga de store refleksene.
Så jeg synes du skal gjøre som du selv synes er bra i mange tilfeller. Ihvertfall når du merker at du ''treffer'' noen.

Jo flere du treffer med et bilde, jo mer komersielt er det. Massene liker ikke krydder.

ePsen
Inger-Lise S.

Jeg liker dette portrettet godt. Et fint og drømmende 8 og litt lurt?) uttrykk på modellen. Bakgrunnen passer godt,syns jeg.
Jeg vil ellers henge meg på Espen her, da jeg er fullstendig enig med ham.
Som amatør tar jeg imot råd fra folk,takknemlig, men følger bare de jeg er enig i.Slik må det jo være,syns jeg..
Inger-Lise
Inger-Lise S.

Tillegg: Jeg glemte å skrive at jeg personlig ville kuttet noe i høyre side,bak modellen, men det er jo også en smakksak.

Inger-Lise:)
Avsluttet .

Et portrett med nøytral bakgrunn. Ja, og hva så? Dette er da fint. Lyset er ganske fint det. Justeringen av refleksen av softboxen og midtstillengen av modellen er allerede nevnt.
Gleden av å fotografere og legge ut bildet er for oss glade amatører det som teller. At bildet engasjerer er bonus..Stå på.

Mvh
ARVE
Henning Notland S.

Espen og Inger-Lise:

Jo, og takk.
Jeg er enig i hva dere sier her.
Jeg også liker bildet godt slik det er nå; med mørk bakgrunn og drømmende øyne.

Det jeg tar med selv litt i (og dette er hovedgrunnen til at jeg er her inne) er at valgene mine ikke alltid er bevisste, men er der fordi det bare ble sånn.
Jeg ønsker presse meg selv til å være mer oppmerksom på alle detaljer og valg.
Derfor skal jeg ta det til etteretning; men vil selvfølgelig fortsette ta bilder som jeg selv synes ser best ut.

Men tusen takk for ''støtten''. ;)

Med ønske om en riktig god helg;
Henning
Espen P.

Hei Henning

Har bare lyst til å si til deg ut i fra det siste du skrev. At du vil være fullt bevisst de valgene du tar. Og det er jo noe i det. Du sier at ting blir ofte bare slik....
Det jeg vil si er at det ikke er sikkert at det er dumt i seg selv. At ting bare blir sånn uten at du tenker så veldig nøye på det. Kanskje du har talent for det flotte? Farger f.eks. man kan lære seg om komplimentærfarger, tertiæerfarger og blåveisfarger - og komponere bilder ut i fra det, men det er ikke noe must. Man kan legge sammen farger fordi man synes de er flotte sammen. Og det er mye mulig at det blir mye mer ekte og flott, enn om man slavisk setter sammen farger ut i fra en lære. Det samme gjelder andre elementer i et bilde. Noen bare ''har det'' har talent. Bildeoppbygging er full av regler. Om du bryter en slik regel, blir du slaktet. Når Piccasso og Munch gjorde det, ble de utropt til genier.
Foto skal være gøy. ta til deg det du føler er riktig, kast i dass det du føler ikke er det.

God helg til deg også. (Jeg er nyopperert og kan bare ligge og sitte i helgen :)

ePsen
Janne L.

Dette var et fint portrett som jeg fant veldigt lærerikt. Du har forklart i detalj hva du har forandret fra v1 til V2. Det var noe jeg som amatør kan ta med meg videre. Flott bilde foresten.
Janne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu