Sulten
En ung hunn denne gangen. Den grådigste og mest glupske på hele jæren i vinter. Det er jo nesten litt kitsch å fotografere rovfuglemotiv, men samtidig så er det jo de fuglene som er tøffest med sine skarpe blikk og klør. De er oftest også blant de vanskeligste å komme innpå.
Bildet inngår i albumet Fugler i Norge -
Utstyr
  • Canon 20D
  • Canon 70-200mm og 1,4x konverter
  • Brennvidde280mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger475
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_128366} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Ketil K.
Du har nok rett i at fugleavbildninger etter hvert er blitt litt ''kitsch''. Dette er et flott nærportrett av ung hønsehauk. Kontrasten kan kanskje økes noe, i hvert fall i de lysere deler av bildet. Fokus sitter riktig, med vekt på øyet og nebb.

Kravet for å akseptere et fuglebilde som noe utover det vanlige har øket brått de siste par årene. Vanlige motiver som dette av hønsehauk må ''konkurrere'' med andre tilsvarende bilder. I den sammenheng blir dette dessverre for statisk (inkl. lys, positur, innhold, brillians) til å nå lenger enn gjennomsnittet. Som artsportrett holder det selvfølgelig mål i massevis.
Nils B.
Uansett hva du kaller det så fungerer bildet men litt mer kontrast muligens. Om det er ''kitsch'' eller ikke så finnes det en mende motiv her få dotten som er nettopp det. Fotogleden bør jo stå i senter og da gjerne med nye utfordringer i takt med kjenskapen omkring utstyret en benytter. Et bra bilde som det ikke bare er å knipse.
mvh Nils
Ketil K.
Du har helt rett Nils. Fotogleden er viktig, og kan kanskje bli lett å tape etter hvert som ''kravene'' øker. For oss hobbyfotografer må det absolutt være gøy og en lek i det å ta bilder. Kommentarer kan bli vel alvorlige til tider, men kan også brukes som en spore både i læring og forståelse. Tror forresten en 300mm tele hadde vært et bedre opptikkvalg i dette bildet.
Christian T.
Takk for innspill. Jeg mener jo at dotten sin hovedfunksjon ikke bare er å spre fotoglede, men kanskje aller mest at man skal lære av andres arbeid og få kommentarer på egne bilder for å bli en bedre fotograf. Uansett om man er erfaren eller relativt fersk, så blir man aldri utlært i foto. Alle har vi noen knep og forskjellige måter å gjøre ting på som andre kan lære av og det er det som gjør det gøy å få tilbakemeldinger.

Enten tilbakemeldingene er positive eller negative så er jo de beste kommentarene de som gjøres for at fotografen skal bli bedre av å få de!

Chr.
Stig B.
Interessant å følge kommentarene på både dette og tidligere bilder du har av disse vakre fuglene.

For nybegynnere så kjennes det tøft når kravene er slik at bilder som dette faller litt i gjennom. Her er kravet til å få tatt bildet stort, selve bildet er teknisk godt, jeg synes faktisk også at posituren med et snev av uforfalsket rovdyr er bra, over gjennomsnittet.

Er enig i at det har vært mange rovfuglbilder i den siste tiden, og at kvaliteten er høy. Jeg er likevel enig i at fotogleden og egen vekst må være en ''drive'' til å fortsette, både å ta bilder og å legge ut bilder. Det er interessant å følge med i en utvikling også.

Ble ''mye annet'' her, men det måtte bare ut :-)

Mvh Stig

ps;liker hele serien din veldig godt. Har som målsetting på sikt å ta slike selv.
Børge J.
Dette er rett å slett knallbra, vil bare si meg enig med Nils å Stig sine kommentarer, tror det er viktig å vurdere hvert enkelt bilde hver for seg, ikke sammenligne med andres.
Får og en følelse av manges komentarer på slike bilder at de ikke aner hvor masse jobb det ligger bak et så bra bilde/ bilder som er i din serie. her er det ikke bare å knipse.
Lykke til videre.
BJ
Ketil K.
Det er nettopp det som er diskusjonen jeg forsøkte å legge opp til her - skal bildet stå for seg selv - eller sammenlignes mot andres?

Når motivet etter hvert begynner å bli noe vanlig, mener jeg at det faktisk uvegerlig medfører at det vil måtte måles mot andre, og at kravet til fornyelse/forbedring/originalitet derfor implisitt kommer. Tror det er viktig å være oppmerksom på det forholdet. Tilsvarende diskusjoner har vært ført flere ganger før her på fotono.

I forhold til fotoglede og egne resultater bør derimot slike ting bety mindre.

Et så flott og tett på hønsehaukbilde som dette bør fotografen være glad for å ha tatt uansett, men han kommer i bedømmelsessammenheng ikke utenom at bildet vurderes i forhold til andre av tilsvarende motiv siden motivvalget tross alt er såpass vanlig.
Stig B.
Dette blir jo en diskusjon om bildet i stedet for en kommentar til bildet :-)

Jeg forstår KK meget godt i hans innspill til diskusjon. Selv om jeg ga uttrykk over om at prestasjonen i å få tatt bildet gjør at det må vurderes selvstendig, så er det jo så at hver enkelt fotograf må få noe å strekke seg etter, slik at konstruktiv kritikk derfor må komme også til arter som kan kreve mer enn andre. Også enig i at det har vært mye bra bilder av rovfugler, og man blir dermed lettere ''blasert'' og krever mer for at resultatet skal skille seg ut i denne mengden.

Jeg synes dette blir det samme forholdet som til andre temaer, som portretter og landskapsbilder. En vurdering av bildet i seg selv er nødvendig, samtidig som det kan forsøksvis plasseres i kvalitet i forhold til annet som presenteres. Det siste er imidlertid litt vanskelig synes jeg, for man vil gjerne gjøre dette i forhold til hvor på stigen fotografen selv befinner seg.

Jeg vet det finnes mange som mener at det må være såkalt ''absolutt'' og ''ærlig'' kritikk hvor det refererer seg til en tenkt alment akseptert sannhet. Jeg har mye større vansker med det enn med at bilder må tåle å sammenliknes med sine ''likemenn''.

Det ble mye annet enn kommentar her, men men. Slutter mens leken er god :-)

Mvh Stig
Christian T.
Når alt dette er sagt, bør ikke noen skremmes fra å forsøke seg på visse motiv bare fordi ''alle'' har prøvd på det samme før - nye vinklinger er det alltid mulig å finne.
Morten W.
I alle fall kan du være stolt av bildet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu