Sola Ruinkirke
Sola Ruinkirke er en romansk steinkirke, oppført i siste halvdel av 1100. Den ble revet i 1940, og lå i en stor steinhaug, inntil Riksantikvaren i 1982 restaurerte og bygde kirken opp igjen.
Kongen og Dronningen besøkte kirken i april 2004.
Kirken brukes idag mest til (mini-)konserter og vielser.
Bildet inngår i albumet Kirker -
Utstyr
  • Sony F-717
  • -
  • Brennvidde9,7mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker20s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger459
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_128344} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Hege J.

Hei igjen Oddbjørn!

Dette kirkebildet står i sterk arkitektonisk kontrast til bildet ditt av Undheim kapell. Det er nettopp det som gjør det å ta bilder av kirker så spennende, det å dokumentere de store arkitektoniske ulikhetene.

Liker at du forteller en liten historie til kirkene du viser, slik at vi som betrakter bildene kan få vite litt mer enn hva bildet i seg selv forteller oss.
Kirken er jo, som du nevner, mye brukt til vielser og er regnet som et romantisk sted å gifte seg. Siden den er bitte-liten blir det et intimt og koselig inne og et egnet sted til å gi hverandre ekteskapsløftet.

Som i mange av bildene dine, har dette en fin (og her også romantisk) stemning over seg. :-) Synes imidlertid ikke dette er av dine beste bilder...
Vil prøve å forklare litt hva jeg mener med det i noen punkter:
* De opplyste trærne og bakgrunnen tar litt for mye fokus bort fra selve kirken, synes jeg.
*Du kunne kanskje gått litt lenger unna kirken når du knipset slik at du unngår å vinkle kameraet oppover, noe som jo viser kirken litt nedenfra og opp. Da kan man lage et utsnitt fra originalbildet og få et bilde som er likt utsnittsmessig, men med bedre vinkel på bygget. Dette kan du sikkert alt om fra før... ;-)
* Tror nok jeg ville valgt et utsnitt her som har med litt mer i bunnen også.
* Et spørsmål til slutt: Ønsker du at kvisten i toppen skal være der og delvis uskarp, eller var den bare til sjenanse under opptaket? Den er muligens en del av miljøet, men siden den ikke er helt skarp, ville jeg personlig foretrukket å klone den vekk.

Ble mye kritisk, denne gangen, Oddbjørn! Ikke sikkert du er enig med meg! ;-) ...men du tåler det vel!!

Ha en god natt!

Mvh Hege
Oddbjørn W.

Hei igjen Hege!

Her var det mye konstruktivt å ta fatt i, og jeg har lest nøye hva du skriver.

Du skriver du setter pris på den informasjon jeg legger under bildet. Synes selv det et et stort must, og gjør at jeg må sette meg inn i en kirkes historie. Denne kirken her er jo veldig spesiell, og kjempefint at du kunne supplère med utfyllende kommentarer. (Har planer om å dra dit neste helg for å fotografere en vielse)

Du skriver at de opplyste trær og bakgrunnen tar for mye oppmerksomhet på bekostning av kirken. Ja, bakgrunnen kunnej jeg vært foruten, har jobbet endel med å gjøre den meste mulig usynlig. Her var det mye, mye lys som var meget sjerende.
Når det gjelder de opplyste trærne er jeg litt mer usikker på om jeg er enig med deg. For meg var det di som gjorde at jeg la ut dette bildet. Jeg syntes jeg her hadde et bilde litt utenom de vanlige bilder av denne kirken, en slags glorie rundt bygget. Jeg er enig i at de tar oppmerksomhet, men denne kirken er ikke noe arkitektonisk spennende, og for meg ble dette et must.

Å gå lenger unna for å ta bildet er nok enklere sagt enn gjordt. Jeg stod så langt unna jeg kunne, og bak meg hadde jeg en høy, brei steingard.
Men du tar opp et interesant tema her: vinklingen av kameraet.
En hører ofte i sportssendinger i TV at ''bakken er mye brattere enn den ser ut til'' Og skal man få frem høyden best er det en fordel å gå så nær objektet som mulig, og samtidig få med det en vil ha med. Men dette er en mye større utfordring å få til enn å ta på god avstand, og i ettertid beskjære ønsket utsnitt (eller bruke zoom)

Kvistene over har jeg valgt å beholde. De dekker ikke kirken, og det ''skjer'' noe i et ellers enfarvet område - mener jeg.

Ellers merker jeg meg ting som IKKE er blitt sagt i mine siste bilder. Har hatt flere bilder hvor endel av kritikken har gått på dette med støy. Den er forstummet. Og Hege: Mange takk for ditt tips om NI: Det har tydeligvis hjulpet.

Mange takk for at du tok deg tid til å kommentere min bilder. Tror ikke du gjør det fordi du har fritidsproblemer nei...
Hege J.

Hei igjen!

Jeg er enig med deg i at denne kirken ikke er noen arkitektonisk perle, og at ditt valg om å fokusere på lyset og stemningen dermed kan være en god ide.

For øvrig synes jeg du begrunner valgene du har gjort godt, og skjønner at bildet er gjennomtenkt. Hadde jo egentlig ikke trodd noe annet... ;-) Det gjelder å være bevisst sine valg, slik jeg skjønner at du er, og unngå å knipse ukritisk.

Du har helt rett i at det ikke lenger er sjenerende støy i bildene dine. Det er jo fint at jeg kom med et tips du har nytte av... Ellers ser det ut som du har kontroll på det meste selv! ;-)

Gleder meg til neste bilde du legger ut!

Mvh Hege
Oddbjørn W.

Takk for kommentaren.

Veldig nyttig at noen stiller kritiske spørsmål; da må en virkelig gå i seg selv å begrunne sine valg.
Mange takk for at du tok deg tid til å kommentere dette bildet, Hege!

Har andre noe på hjertet er det bare å ta ordet; jeg lytter med store ører!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu