Detaljer fra en bekk IV
Utstyr
  • Nikon F-801S
  • -
  • Brennvidde50mm
  • Blender-
  • FilmtypeAgfa APX 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger441
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_127023} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Inger-Lise S.
Dette motivet liker jeg godt.Et slikt jeg håper å komme over selv...Det har fine buer, mønster og kontraster.
Fine gråtoner her, men tror det ville gjort seg enda bedre i farger.

mvh Inger-Lise
Trond H.
Fin komposisjon, med passe få, utvalgte element omhyggelig plassert. For de fantasifulle kunne dette bildet kanskje passa til sist mandag...?

Blir vel litt vanskelig med farger, for dette er vel tatt med fil (?) ;-), men eg tykkjer det går heilt fint i s/k. Kunne kanskje ønska litt sterkere kontraster, spesielt i det lyse området, men det kan også bero på ein litt upåliteleg skjerm...

Det er litt tendens til støy/ korn i vannoverflata som ein evt kan fjerne i etterbehandling, samt at det er eit støvkorn som ikkje har blitt tatt hånd om nede til venstre (men dette er bare tullepirk egentlig!!!)

MVH TH
Finn M.
Takk for kommentar.

Angående farger er disse bevisst utelatt (opptaket er gjort på s/v film). Jeg prøver for tiden å lære litt om s/h fotografering. Det er en ny opplevelse å skulle forestille seg motivene uten farger.

mvh Finn
Finn M.
Til Trond: Din kommentar kom i iinimellom mitt svar til Inger-Lise. Ja jeg ser det er litt tendens til korn. Burde kanskje kjørt litt NeatImage. Angående kontrast er jeg litt i tvil om hvor mye jeg kunne øke denne før snøen ble for utbrent.

mvh Finn
Carsten A.
Jeg syns det er mye fint i dette bilde, men samtidig syns jeg det er litt mye med av ting som komposisjonsmessig ikke henger så godt sammen. Det er en meget interessant figur i nedre høyre del av bildet, skulle gjerne sett et bilde konsentrert om den figuren, eventuelt kombinert med ''tungen'' som går opp til høyre. Alt som ligger i bildet fra og med snøklatten like til venstre fra midten syns jeg med fordel kunne ha vært kåret bort.

Bilder av slikt som dette er ganske avhengige av meget god teknisk gjengivelse. I sv/hv er det er såvisst ikke lett (med digital presentasjon på skjerm), her er det gjort ganske bra, men både toneforløp og brillians kunne ha vært bedre. Delvis henger dette sammen med at skarpheten ikke er helt god, fokus syns også (feil)plassert noe for langt inn i bildet.

At det i enkelte bilder er mulig å se litt korn eller støy her eller der syns jeg ofte blir litt overspilt i bildekommentarer her på FOTOdotNO. Filmkorn i denne formatstørrelsen skal det forøvrig ikke være tale om fra en 100 ISO film, så det dreier seg nok heller om noe som er kommet til i forbindelse med digitalisering eller bildebehandling.

MVH CA
Finn M.
Takk for kommentar Carsten. Du påpeker igrunnen mange av de tingene jeg selv var usikker på eller har som ankepunkter til bildet, da først og fremst hvordan snøflekken passet inn i bildet komposisjonsmessig. Skarpheten ser jeg jo klart kunne vært bedre. Partiet i forgrunnen er ute av fokus.

Ditt forslag til trangere utsnitt kan jeg være enig i.

Når det gjelder korn/støy har jeg opplevd at dette i noen tilfelle har vært ganske fremtredende etter scanning av denne filmtypen, men jeg antar dette skyldes scanningen. Scannet på en Minolta Dimanche Scan Elite 5400. Filmen er fremkalt i Rodinal 1+25.

mvh Finn



Carsten A.
FM: Javisst, Rodinal-fremkalte sv/hv filmer, eller andre med distinkte, skarpe korn (og noen ganger negativ fargefilm), har under scanning (i scannere med høy samplingsrate - som den du har brukt) en lei tendens til å skape et fenomen som kalles grain aliasing. Mye mulig at du har vært utsatt for noe slikt her - jeg kjenner iallfall effekten fra min egen Minolta Scan Multi Pro som har en samplingsrate på 4800 ppi. Grain aliasing kan forenklet fremstilles som en form for interferens mellom to frekvenser, dels samplingsraten, dels filmens kornstruktur. To frekvenser av lyd kan som kjent skape overtoner, for å bruke et annet bilde.

Neat Image er faktisk ganske dyktig til å fjerne slikt grums - som altså hverken er digital støy i vanlig forstand eller filmkorn - gitt at antakelsen om grain aliasing er korrekt, selvsagt.

MVH CA
Finn M.
Dette var nytt for meg. Grain aliasing høres ut som et interassant fenomen.

Takk for nyttig informasjon.

mvh Finn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu