1. dag nyttår
Bildet inngår i albumet Med skøyter på tur - Tenkte med en liten bildeserie å slå et lite slag for en lite utbredt aktivitet her til lands, nemlig turskøyting! I Sverige er det en populær aktivitet med lange tradisjoner-''långfärdsskridsko''.
Vil tro at det er masse fine muligheter for dette her i landet også. Man bruker en spesiell turskøyte som er 50-60 cm lang og festes til skiskoene med forskjellige typer bindinger. En fantastisk flott måte å dra på tur på! Anbefales!
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetEn fantastisk fin måte å starte det nye året på. Flere av oss hadde en flott dag på Femundsisen idag.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger681
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_121156} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Venche J.

Tøft Jan. Syntes ikke den isen ser helt sikker ut jeg. :)

Litt midtstilt, men ellers et flott sokumentasjonsbilde fra denne fritidsaktiviteten.

Godt nytt år.

Wenche.
Ivar B.

fint dokementasjons bilde. veldig fint lys.
enig med at det med at det var litt for midtstilt, men ellers ganske bra.

godt nyttår og fotoår;)
Jan N.

Takk for kommentarene!

Joda, jeg er helt klar over at personen er veldig midtstilt og litt mot ''reglene'', men denne gangen valgte jeg dette utsnittet. Jeg synes nå det funker ganske bra jeg...

Godt Nytt Fotoår til alle sammen!

JanJ
Rolf S.

Hei Jan.

Godt Nytt År.

Du starter året knallsterkt synes jeg. Fint lys, fine former i isen/snøen. Personen midtstilt med høy himmel, få elementer og sart, fint vinterlys gir bildet ro og rom - masse rom.

M.v.h. Rolf
flemming r.

Smukt vinterbilled med fine farver.
Nils B.

Godt Nytt År Jan.
Joda dette fungerer og registrerer at du har hatt noen utfordringer med høylyset. Tok meg den frihet å hente bildet inn i ps for å justerer noe i mellomtonen og legge ned noen minutters arbeid i himmelen. Slik bildet fremstår her hos meg oppdaget jeg at bakgrunn og himmel på en enkel måte kunne justeres får å hente ut enda mer farge og kraft. Likte bidlet ditt.
mvh Nils
Jan N.

Takker igjen!

Interessant, Nils! Hadde vært artig å hørt litt mere detaljert hva du gjorde.

JanJ
Carsten S.

Herlig frisk bilde med masse pusterom. Lurer litt på hvordan det hadde vært vis du hadde snudd deg litt til høyre så at personen kommet litt ut av midten. Tror det hadde også passet fint med islinjer.
Tur skjøyting er også stor tradisjon i Nederland og Nord-Tyskland. Da finnes mange flotte gammle malerier av hvor folk sammler seg på søndager på isen.

Gleder meg til mere bilder i denne serien. Kanskje inkluderer det også bilder med skøyter i bevegelser i den klassiske turskjøyter holdning?
Ann F.

Jeg liker det slik det er, mennesket midt i den store friheten - bokstavelig talt.
Er også interessert i å se og vite hva Nils har gjort.
Godt Nyttår!
Mvh Ann
Avsluttet .

Midtstillingen burde ikke plage noen. Midtstilling kan i blant være statisk, men her er det linjer og vidvinkel-sug nok til at bildet oppleves som alt annet enn statisk. Fint lys, og et farlig utseende på isen. Hvor tykk var den?

Mvh Ola.
Jan N.

Heisan!

Isen var tykk nok i massevis den, målte den til ca 18 cm på det tykkeste. Det holder til å kjøre bil på det! Det varierte litt, sjølsagt. På de råkene som sist hadde frosset var det allikevel tykt nok. Jeg så bare en stor råk nå, og den har kanskje lagt seg den også nå. Dette er (for den som er litt kjent) mellom Elgå og Jonasvollen. Isen legger seg sist nordi der.

JanJ
Avsluttet .

Nyttårstur på stålis er helt sikkert fint, har aldri prøvd det.
Veldig fine linjer og enkelt. Det gjør seg.
Godt nytt år!
Erik A.

Luft under vinga, og roser i kinna! Skikkelig frihetsfølelse i dette. Tar du rennafart med så lange skøyter, så aker du vel langt opp i Gløføken der bak! Men nå er det vel slutt, det lavet jo ned 25 cm nyttårsdagen.
Tatt med nye Sigma-zoomen dette?
Odd Tore S.

Det ser absolutt fristende ut dette her, men her i distriktet er kombinasjonen av tykk nok stålis og lite nok snø ikke den mest vanlige for tiden.
Skøytesporene som leder inn i bildet gjør seg.
Jeg ser du bevisst har valgt midtstillingen av personen, det er vel greit nok, men det hadde ikke gjort noe om hun hadde stoppet litt tidligere heller, og kommet litt lenger til siden for kulen i bakgrunnen.
Så er det spørsmålet om i hvilken retning hun skal se? Nå ser hun mot noe som er utenfor bildet. Burde hun heller sett mot kulen i bakgrunnen? Da ser vi bare baksiden av henne. Mot fotografen? Ser gjerne litt oppstilt ut. Helt ærlig så vet jeg ikke, og jeg synes at dette kan være et problem om jeg har mennesker på halvavstand i naturbilder.
Odd Tore
Ronnie S.

Rent fint bilde hvor man kanskje kan si at det ''å gå på vannet'' gir en ny dimensjon. Kan bare trekke litt for blikket på personen. Midstillingen fungerer utmerket ;-) Horisonten føles skjev ut, men det er det ikke.
Kay R.

Hei Jan...

Måtte studere bilde litt til å begynne med.. Så faktisk mer ut som vann enn is. Var litt plaget av at personen kunne stå på et lite isflak uten å synke..he,he.. E kanskje blitt litt sløv og tøvete med åran..
Liker bildet godt. Fint lys og grei komposisjon. Plager ikke mæ at vedkommende e midtstilt. Alle snø/is flakene bryter alikvel opp det statiske. Tror du kunne fått mer trøkk i skydekket og justert de verste høytonene litt ned men nu snakker vi flisespikkeri... Bildet illustrerer en flott tur i spesielt tereng som sikkert e en flott opplevelse.
Ha et godt nytt år...

MVH Kay:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu