-Stjertmeis-
Stjertmeisen er en liten, rund fugl med en svært lang stjert. Den veier bare mellom 7 og 9 gram, og er en av Europas minste fuglearter i kroppsvolum. Arten kjennes lett på den lange stjerten, hvitt hode og underside, og svart rygg.
Stjertmeisene er rastløse og oppholder seg sjelden lenge på hvert sted. Fuglene er aktive og klatrer elegant omkring i tynne greiner, ofte hengende opp ned.

Her presentert i sitt rette miljø. Teknisk ikke 100% pga at den sjelden er i ro og ofte sees bak tynne grener med lauv. Synes allikevel at det var verdt å presentere denne da mange sikkert ikke har sett denne vakre meisen.
Utstyr
  • Canon EOS R5
  • RF100-500mm F4.5-7.1 L IS USM
  • Brennvidde500.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/2000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger66
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1169119} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Jan-Erik S.
Et vakkert foto Geir. Her traff du med det meste.
Hans Petter S.
"Teknisk ikke 100%": Sitat deg selv! Da synes jeg du er hard med deg selv! Synes dette ble både stemningsfullt og bra! Du plasserer stjertmeisen perfekt i flata og får også med den lange stjerten. Du har et herlig lys her og jeg synes bakgrunnen fungerer meget godt!
Liker i tillegg at du deler av din artskunnskap, det gjør det interessant. Ser også under en del bilder at du deler litt av den tekniske utførelsen, det er også bra. Tenker å prøve meg selv litt på fugler, men har bare ei 70-300mm, så vi får se hva det blir til!
Uansett; synes dette er et imponerende bilde!
Åge M.
Ja, ref til Hans Petters kommentar. Teknisk overgår fuglebildene dine de fleste andre fuglebilder her inne med klar margin (og også komp, utsnitt, osv). Syns nesten jeg må kommentere det, da jeg stadig leser 'skarpt' etc. på fuglebilder her inne som er både uskarpe og preget av støy. Å se denne type bilder på en dårlig laptop skjerm nytter ikke, en skikkelig skjerm må til (.. og da ser en det veldig tydelig).
Geir F.
Takk for overstrømmende og litt ufortjente tilbakemeldinger. Tror først og fremst at gode bilder på fugler og dyr er betinget av forsiktig fremferd, tålmodighet og bra utsyr. Litt kunnskap om etterbehandling er ofte nødvendig.
Stjertmeisen er en utrolig flott liten meis, men som sagt temmelig urolig av natur. Dette var en brukbar eksponering og jeg synes bakgrunnen ble naturtro og bra. Undergumpen og deler av grenene er delvis sløret av kvister og tynne blader, og eksponeringen i disse områdene er ikke optimal, men slik er det i naturen......
G
Olaf M.
Veleksponert motiv med bra komp. Første gang jeg ser denne fuglen. Er ikke helt fortrolig med det fototekniske uttrykket du har tilført bildet.
Mvh Olaf
Geir F.
Takk for det, Olaf. Har ikke tilført bildet noe kunstig. Sløret bakgrunn noe pga ISO 1600. Noe endring av kontrast og skarphet. Croppet. Sløring av undergump og deler av grenene skyldes kvister og tynt lauvverk.
G
Harald N.
Denne vakre meisen har eg ikkje sett på mange år. Ein blir i godt humør av det velkomponerte bildet ditt med stjertmeisen på rett plass i ruta.
Mvh Harald
Øyvind H.
Meget fint bilde av en nesten eksotisk fugl, som sett bort fra størrelsen, kan minne litt om en krysning mellom en mye større snøspurv og en forvillet skapning fra sydligere egne. Helt enig med andre kommentatorer og her kommer stjerten fint fram. Fuglen er utmerket plassert i diagonalplanet, står skarpt og fint fram i det duse bladverket og øyeblinket er med. Ikke mye å sette fingeren på her nei! Med hilsen fra Øyvind
Geir F.
Takk for positive tilbakemeldinger, Harald og Øyvind.
G
Hans Rich. A.
Her henger jeg meg rett og slett bare på. Synes rosen er vel fortjent.
Mvh Hans Richard
Geir F.
Takk for det, Hans Richard.
G
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu