Kjøttmeis
Er ingen fuglefotograf, for jeg eier ikke tålmodighet!! Men av og til oppsøker fuglene meg, og da blir det jo fuglebilder!! c",)
Brukbart!
Utstyr
  • Olympus EM-1 mark ll
  • Olympus 300 mm f4 pro
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • Lukker--s
  • Nei
  • AnnetFrihånd
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1109463} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
SveinM M.
Ble jo fint dette, da! :)
Hans Rich. A.
Helt enig med SveinM. Denne har du fanget godt på brikka!
Mvh Hans Richard
Bjørnar P.
Veldig rent og ryddig. De fuglene som er relativt lette å få på skuddhold er ikke mindre fotogene enn de som skyr folk, og denne karen var tydeligvis samarbeidsvillig.
Fin skarphet, men du har enda litt mer å gå på ved noe mer oppskarping etter nedskalering.
John B.
Takk for hyggelige kommentarer SveinM, Hans og Bjørnar! Jeg er nok litt "kløne" på etterbehandling Bjørnar, så du har helt sikkert rett!! Dette bildet ble i tillegg tatt i en periode da jeg ikke helt forsto hvor viktig det er å benytte spotmåling på slike motiv.....
Bjørnar P.
Usikker på om du mener spotmåling av eksponering eller fokus? For fokus anbefaler jeg generelt å bruk bare ett fokuspunkt. Størrelsen på dette kan du velge i menyen. Det gir deg best kontroll på fokuseringa.
Fo eksponering foretrekker jeg ESP. Det treffer nesten alltid brukbart, og skulle du bomme, ser du det i søkeren uansett og kan raskt korrigere.
Roar K.
Skarp og fargerik mot sløret bakgrunn gjør tæljoksen seg bra her.
Jeg forer så har mange slike på besøk på balkongen midt i Oslo året rundt.

Roar
John B.
Takk til deg også Roar! Bjørnar, det er eksponering jeg tenker på! Synes den gir et mer detaljert og skarpere bilde?? På fokus bruker jeg nesten alltid enkeltpunkt!
Bjørnar P.
Å treffe med eksponeringa er viktig for å få minimalt med støy og størst mulig kontrastomfang. For å få til dette bruker jeg aldri punktmåling, da punktet sjelden vil treffe et område som er gjennomsnittlig grått, slik lysmåleren er kalibrert for. ESB, derimot klarer dette bedre. Ved å ha historgrammet i søkeren har du full kontroll, og kan lett sikre deg optimale eksponeringer. Selv uten histogrammet vil søkeren i kameraet ditt gi deg en god pekepinn på om de er i nærheten av en riktig eksponering. En indikator som er mindre påtrengende enn histogrammet er visning av utbrente høylys eller igjengrodde skygger. Disse kommer bare når det er fare på ferde, og sikrer deg mot tabber. Dersom du jobber veldig bevisst med lysmålinga kan punktmåling også fungere fint, men histogrammet er fasiten uansett lysmålingsmetode. Når det indikere at du er på grensen til utbrent, men ikke over, er eksponeringa perfekt.
John B.
Takk for nyttig info Bjørnar! Skal teste ut dette!
Jostein S.
Hei
KNALLFLOTT
Nydelig presentert
Rent ut praktfullt!
John B.
Takk til deg også Jostein!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu