Utstyr
  • Canon EOS 10D
  • Sigma EX 28-70 f2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger486
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_109065} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Avsluttet .

Rent magisk motiv dette. Liker hvordan solen reflekteres som gull på det våte svaberget
Christian P.

Ikke noe å utsette på dette bildet. Jeg liker motivet og hvordan bildeutsnittet er. Flott stemning i bildet. Det gir ro, selv om havet er bølgete.
Rolf J.

Flott solnedgang, liker bølgene og den varme fargen på svaberget av den lave sola. Bra at du har plassert horisonten så høgt i bildet, det gir et flott bilde av et hav som aldri kviler, og fartøyet i horisonten gir oss målestokk.
Rolf
Avsluttet .

Utrolig flott bilde! God skarphet og dybdefølelse.
Inge S.

Meget bra! Høyreklikk på musa og velg bakgrunn
og du kan nyte synet noen dager. :-)
Anders S.

Dette var virkelig flott. Absolutt noe å henge på veggen!

AS :-)
Allan K.

Nydelig, og et bilde for enhver vegg.
Finner ikke noe å sette fingeren på. En stjerne fra meg :)

mvh
Allan
Einar E.

Veldig flott, flott eksponering du har fått til bra at du akkurat holder under en skikkelig utbrendthet på høylyset, skarpt og fint er det også! Bra jobba. Utsnittet funker veldig bra.

Har du blender og lukker informasjon, hadde vært interessant å vite hvor rask lukker du hadde.. Og hvor er dette?
Vegard L.

Flott bilde. Intet å kritisere.
Mvh Vegard
Tore M.

Flott bilde. er det snakk om mye redigering i photoshop
Anniken S.

Deilig og harmonisk.
Steinene har et magisk deilig sollys over seg.
Dette må man bare like. Komposisjonen er severdig og flott sammensatt.
Per Harald O.

Vakkert!
Cristina B.

Ja, veldig vakkert. Helt nydelig lys, stemning, og farger.
Kjempe bra.
Frode A.

Skikkelig lekkert dette :)

Enda et eksempel fra deg på nydelige naturbilder.
Syns kanskje himmelen blir ørlite knapp der oppe i toppen, men flott er det da.

Mvh: Frode
Rune L.

Her har du fått frem en meget bra stemning i bildet. Liker strukturenen på sjøen meget godt. Det spesielle lyset gir sjøen en meget god og spesiell farge. Enestående strukturer og kontraster.

Mvh
Rune
Birna R.

Pent selvsagt, men du er nå trygt tilbake i postkortgenren. Dessverre.

Nedtoningen av himmelen er gjort for åpenbar.

Ditt forrige bilde, det med nøkkerosene, var i mine øyne mange hakk bedre enn dette når det gjelder innhold og formidlet stemning.
Geir Joar H.

Pent! Redigert bilde?
Lars-Anders M.

Helt topp. Ok.
John-Tore G.

Nydelig
mvh John-Tore
Tom R.

Et herlig bilde. Nydelige farger med en god skarphet.
Fint med steinene i forgrunnen. Likte dette godt.

Tom:)
Tina S.

Takk til alle for hyggelige kommentarer!

Einar:
Dette bildet er tatt på Osterneset som er nordspissen på Stord-øya.
Eg har brukt blender 16 og lukkertid 1/20 (ISO 100).

Tore og Geir:
Bildet er justert i PS: levels, litt saturation og litt USM. Bildene eg får fra 10D en blir ikkje på nokon måte justert eller skarpa frå kameraet. Dei er derfor veldig blasse, og må alltid gjennom levels, saturation og USM i PS.

Bjørn:
Takk for att du følger med på bildene mine. Eg har litt problem med å slita meg vekk i frå det du kaller postkortbilder. Eg veit ikkje heilt kva eg skal gjera for å få til det sisste ekstra. Kanskje du (eller andre) har eit tips å komma med?

Ellers skal Stord Fotoklubb ha ein lokal utstilling i november. Eg er litt usikker på kva bilder eg skal stilla ut (6 stk), Eg har ein formeining sjølv, men det hadde vore flott å høyra kva andre hadde valgt. (av mine bilder) Bør vera bilder tatt av 10D en.

Mvh Tina
Birna R.

Tina: du har jo god kontroll på den tekniske siden og evnen til å ''se'' motiver, men jeg etterlyser som sagt det personlige preget. Du skjønner helt sikkert hva jeg mener.

Ett tips er å jobbe prosjektorientert, dvs. velge ut et tema eller motiv som du arbeider deg systematisk inn i. Gjerne med å lage skisser på forhånd hvordan du ønsker at bildet skal være. Ikke *for* detaljert siden vær etc. ikke er så lett å få ''riktig'', men utsnitt og grunnleggende kompoisisjon kan du skissere. Her er det selvsagt en vesentlig fordel å jobbe i sitt eget nærmiljø eller iallefall på steder hvor du er kjent og kan vende tilbake flere ganger. Drt gir deg basal kunnskap om hvordan lyset faller i terrenget (om du ønsker å jobbe med større vyer), eller viten om interessante områder for mindre detaljer osv. osv.

Et annet tips er å ''fristille'' deg fra de motivvalgene du er tilvendt, nemlig å si at nå skal du bare jobbe med ikke-natur dersom natur er det vanlige valget. Igjen er hensikten å få fokusert tankegangen vekk fra det tilvante og dermed både forutsigbare og gjerne kjedelige. Veldig nyttig praktisk øvelse uansett.

Det tredje tipset er å bare bruke *ett* objektiv over en lengre periode slik at du får følelse med hvordan dette objektivet ''tegner'' omgiveelsene og dermed får du innsikt i hvordan du skal utnytte dets bildemessige potensiale. Det vil samtidig tvinge deg til å flytte deg frem og tilbake for å finne optimale standpunkt for å ta et gitt bilde. Vi tenderer til å ta zoom for gitt og dreier heller på zoomringen fremfor å tenke igjennom hvor vi burde stå. Prøv. Det er enkelt og billig, bruk gjerne et normalobjektiv om du har.

Det siste tipset er at du begynner å diskutere ''bildet'' med deg selv mens du holder på å ta det. Tenk deg at du er en kritiker som ''ser'' det bildet du tenkte å ta, prøv så å finne motforestillinger. Vær deretter en forsvarer av de valg du tok i første omgang og argumenterer for dem. Dette høres litt teit ut, å stå ute og krangle/diskutere med seg selv, men jeg skal garantere at det vil hjelpe deg til å forstå både hvordan du kan forbedre bildene dine og også gi innsikt i hva som egentlig ''skjer'' med deg i din reaksjon i forhold til et aktuelt motiv. Tross alt tar vi bilder med hodet (vår bevissthet), ikke med eget kamera slik de fleste tror.
Tina S.

Takk skal du ha for tipsene Bjørn.
Setter stor pris på at du tar deg tid til å gje frå deg litt lærdom. Trur eg har fått litt å grubble på.
Mvh Tina
Monica J.

Hei Tina,

De fine bildene dine har jo gått meg hus forbi, dessverre! Kikket på profilen din og oppdaget at du har en samling utrolige flotte naturbilder. Skal følge litt med deg fremover. :-)

Postkortgenre eller ikke, dette var ihvertfall et bilde som falt i smak hos meg! :-)

MJ
Stig B.

Vakkert lys i forgrunnen, bra himmel og masse fin sjø. Postkort plager ikke meg. Fint også å få lese BR sine lærerike kommentarer.

Mvh Stig
Fred S.

Megavakkert, og sjelden vare !

vh fred
Roger V.

Hiver meg beskjedent inn i gratulasjonshaugen. Vakkert og flott bilde

RV
Per R. G.

megaflott bilde bare flott !!!!!!!!!!!!!!!!
Ivar B.

Nydelig!!! et bilde jeg virkelig har sansen for! Flott lys utsnitt
gjenskinn i sjøen og farger!!!

Flott!!!


Mvh

Ivar Bjørnsen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu