Årets nordiske naturfotograf er kåret

Kåringen foregikk på et stort arrangement i Oslo Konserthus på lørdag.
Magasinet Natur&Foto, i samarbeid med National Geographic Nordic, arrangerer konkurransen «Nordic Nature Photographer Contest», og kårer vinnere i flere kategorier.

Kåringen var på Natur&Foto-dagen i Oslo konserthus, lørdag 4. februar, med hundrevis av mennesker til stede.

Natur&Foto-dagen var et stort arrangement med foredrag og en rekke markedsaktører til stede. Både fotoprodusenter, forhandlere, organisasjoner og reisearrangører var der for å vise seg fram.

På lista over foredrag sto både kjente fotografer som Erlend Haarberg, men også Nina Jensen fra WWF var der og snakket om bevaring av naturen.

Mellom slagene var det mingling i korridorene og sikling på lange objektiver

Vinneren
Årets nordiske naturfotograf ble Nicklas Wijkmark fra Sverige. Han bor i Hägersten, Stockholm, er født i 1981, er marinbiolog og arbeider for det meste med å kartlegge og inventere havbunner i Østersjøen, først og fremst for Länsstyrelsen. Det er et arbeidsliv under vann, en erfaring som sikkert var nyttig da han skulle ta det vanskelige vinnerbildet.

– Ojojoj, vad kul!, roper Nicklas i telefonen når Natur&Foto ringer for å gratulere ham. – Det kjennes nesten uvirkelig å vinne denne konkurransen med tanke på hvor mange fantastiske bilder og dyktige fotografer som deltar hvert år, en virkelig vitamininnsprøyting for meg som naturfotograf, sier en sprudlende glad Nicklas Wijkmark, som også avslører at det nok blir en «flaske boblevann» til kvelden!

– Jeg lå med tørrdrakt i en sump på sørvestre Fårö (Gotland, Sverige), nær sommerhuset til mine foreldre. Jeg har tilbrakt atskillige timer i den 50 cm dype våtmarken, spesielt under paddenes leik om våren. Det var nettopp padder Nicklas var ute for å fotografere denne dagen, men han var ikke alene om å lure på paddene.

– Slangen fòr forbi meg noen ganger, men det var vanskelig å få tatt noe bilde.

– Plutselig fikk jeg en ny sjanse da den kom rett over meg, og da «satt» det, forteller Wijkmark, som også mistenker at slangen ved en anledning lå oppe på ryggen hans og lurte på paddene!

Årets unge naturfotograf
Årets unge nordiske naturfotograf ble 16 år gamle Simon Johnsen som vokste opp ved Sokna like utenfor Hønefoss. Der bodde familien godt inn på skauen, og naturen var hans store lekerom. Her boltret han seg i en flott furuskog, og interessen for fugl dukket opp.

Du finner alle vinnerne og bildene deres på
konkurransens hjemmeside.
Foto: Nicklas Wijkmark - Årets nordiske naturfotograf
Årets nordiske naturfotograf
Foto: Nicklas Wijkmark
Foto: Tom Schandy - Prisutdeling
Prisutdeling
Foto: Tom Schandy
Foto: Tom Schandy - Nina Jensen snakker om bevaring av naturen
Nina Jensen snakker om bevaring av naturen
Foto: Tom Schandy
Foto: Erik Faarlund - Mingling mellom slagene
Mingling mellom slagene
Foto: Erik Faarlund

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu