Uvanlig objektiv fra Panasonic

Panasonic lanserer en 20-60mm f/3.5-5.6 for L-fatning. Et sjeldent brennviddeområde for fullformat.
Det virker som produsentene i stor grad samler seg rundt ganske standard brennvidder for objektivene sine. Men noen ganger dukker det opp uvanlige løsninger også.

Et eksempel på det er Panasonics nye vidvinkelzoom for L-fatning, nemlig LUMIX S 20-60mm F3.5-5.6. Dette er en vidvinkelzoom som ligger mellom de vanlige 16-35 og 24-70, og der de sistnevnte ofte er i proff-klassen, er dette objektivet i konsumentklassen. Likevel sier Panasonic at objektivet kvalifiserer til LUMIX PRO-programmet for support til profesjonelle fotografer.

Det dekker både vidvinkel- og normalområdet, og er sånn sett et fleksibelt og anvendelig objektiv som dekker et stort antall motivtyper. Det er også ganske kompakt og lett, med vekt på 350g.

Panasonic melder at minste fokusavstand er 15cm, og det gir en største forstørrelse på 0,43x. Det er med andre ord et objektiv som kan brukes til en del makrofotografering også.

Skal du bruke objektivet til video, sier Panasonic at de har bygget inn en mekanisme som sterkt reduserer såkalt breathing, altså at utsnittet (brennvidden) endrer seg når du endrer fokus. Det skal også være værbeskyttet, og være godkjent for temperaturer ned til -10 grader.

Vi har spurt Panasonic om tanken bak dette objektivet. Det kan være det er en fin mellomting mellom 16-35 og 24-70, men slike er vanligvis proff-objektiver med blender f/2.8 eller f/4. Vi ville derfor ventet at dette objektivet også kunne skilte med noe sånt. Vi oppdaterer artikkelen straks vi får tilbakemelding fra Panasonic.

Objektivet kommer i salg i juli. Veieldene pris i Norge er satt til 8299 kroner.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu