Sony ZV-1 er spesielt laget for vloggere

Når vi ikke kan møtes, må vi i hvert fall kunne lage digitalt innhold enkelt.
Sony ZV-1 er et lite kompaktkamera som er laget spesielt for vloggere. Det skal være enkelt å betjene alene, og ser ut til å ha de fleste funksjonene man trenger for å lage digitalt innhold uten for mye rigging.

Utgangspunktet er en 1-tommers bildebrikke og et objektiv med tilsvarende 24-70mm brennvidde, f/1.8-2.8. Dette minner om det vi finner i mange av RX-100-kameraene, og det ser ut som størrelsen er omtrent lik også. Men dette er mer rettet mot video, og kommer blant annet med en venstrehengslet skjerm som kan vippes ut til siden og vris.

Bedre lyd
De aller fleste kameraer har ganske dårlig lyssystem. ZV-1 skal ha en mye bedre innebygd mikrofon, og til og med mulighet for å sette på vindhette på den innebygde mikrofonen. Hvis den likevel ikke er bra nok, kan du koble til ekstern mikrofon enten via 3,5mm minijack eller direkte i blitsskoen (kun dedikerte Sony-mikrofoner).

Bildestabilisering
I tillegg til vanlig optisk bildestabilisator er det lagt til en digital stabilisator som stabiliserer fra bilde til bilde, og hjelper når du går mens du filmer. Den fungerer aller best når du filmer i full HD, men er også effektiv i 4K.

Videoene kan tas opp med HLG (Hybrid Log Gamma), S-Log3 og S-Gamut3.Cine og det er støtte for både time laps-video og slow motion (100fps).

Hvis du kobler kameraet til en PC via USB, kan du også bruke det til å strømme direkte.

Kameraet vil bli tilgjengelig i løpet av juni, og får en veiledende pris på 9500 kroner.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu